A Stone Sour gitárosa és a Paralandra énekesnője egyesítették erőiket a The L.I.F.E. Projectben, júliusban megjelenő bemutatkozó EP lemezükről pedig már két dal is meghallgatható.

The Life Project

Miután a Stone Sour letudta a ’Hydrograd’ lemez turnéját, Josh Rand csapata hibernált állapotba került, ez a leállás pedig még azelőtt történt, hogy a koronavírus okozta világjárvány megállította volna az egész világot. A gitáros célja az volt az új projekttel, hogy a Stone Sour zenéjétől eltérő dalokat írjon, amelyekben a gitár mellett a zongora a központi hangszer, ugyanakkor szeretett volna valami újat hozni a hard rock és metálszíntérre. Rand az új projekthez egy sokoldalú énekest választott Casandra Carson (Paralandra) személyében, akivel elmondása szerint tökéletesen tudott együtt dolgozni, hogy szenvedélyes, de ugyanakkor változatos produkciót tehessen a nagyvilág elé. Az összes hangszert – beleértve a dob és basszusgitár sávokat is – Rand rögzítette, a dalok keverését Josh Wilbur (Korn, Megadeth, Lamb Of God) végezte.

 

 

A The L.I.F.E. Project egy öt szerzeményt tartalmazó EP lemezzel mutatkozik be, ami július 9-én kerül a boltokba a Nuclear Blast gondozásában CD-n és aranyszínű vinyl lemezen. A korongon található dalok közül kettő, a The Nothingness és az Ignite máris tesztelhető.

’The L.I.F.E. Project’ EP dallista:

01. Ignite
02. Purgatory
03. The Nothingness
04. Worthwhile
05. A World On Fire

The Life Project

Megosztás