Hazánk legnépszerűbb rockzenekara a hármas szám jegyében a 30 éves jubileuma után idén három részletben vonultatja fel eddigi életművét a Budapest Park közönségének.

Tankcspada

A debreceni Tankok sok, régen, vagy élőben talán sohasem játszott dalt vesznek elő, de egyéb meglepetésekkel is készülnek. Júniusban az első évtizedet telt ház előtt idézték fel, de a java még csak most jön: július 30-án a 2. évtizeddel, október 15-én pedig a 3. évtizeddel várják a rajongókat.

 

 

A Tankcsapda története 1989 februárjában indult: a kezdeti punkos hangzást egyre keményebb riffek és súlyosabb szövegek váltották fel, a keményvonalas zene kedvelői közt pedig egyre nagyobb bázist építettek maguknak. Első lemezeik (’Baj van’, ’Punk & Roll’ és ’A legjobb méreg’) még kazettán jelentek meg. A zenekar, fiatal kora ellenére ekkoriban már együtt játszott a Motörheaddel, de felléptek a Sziget Fesztivál Nagyszínpadán és önállóan is a Petőfi Csarnokban.

A Tankcsapda pályafutásában talán az a leghihetetlenebb, hogy az őket övező őrület és rajongás a bő három évtizedes fennállás óta egyáltalán nem csillapodott. Hiába nőttek fel azóta már generációk, fiatalok és idősek szíve egyszerre dobban, ha a kedvenceiket a színpadon látják. A zenekar azóta már körbeturnézta a világot, és összesen tizennégy nagylemezzel örvendeztette meg rajongóit. A több tagcserén átesett formáció repertoárjában számos generációs, korszakalkotó sláger kap helyet. Ezeket dolgozzák fel és gyűjtik egybe most három – időrendben tematikus – koncerten a Budapest Parkban, ahol a következő két állomáson, július 30-án és október 15-én egymástól eltérő, teljesen más műsorral készülnek.

Július 30-án a kétezres évek első évtizedét idézik meg, a 2000 és 2009 közötti rockhimnuszaiktól lesz hangos a Park, ahol az Ez az a ház kislemeztől az ’Agyarország’ vagy a ’Mindenki vár valamit’ lemezeken át egészen a ’Minden jót’ című albumig veszik elő tarsolyukból a szerzeményeket. Október 15-én pedig az elmúlt évtized körül forog majd a show, ahol a ’Rockmafia Debrecen’ lemeztől kezdve egészen napjainkig (a ’Liliput Hollywood’ album dalaira is nagy hangsúlyt fektetve) hozzák majd a zúzós slágereket.

Tankcsapda Második Évtized: https://www.budapestpark.hu/events/tankcsapda-masodik-evtized-20200731

Tankcsapda Harmadik Évtized: https://www.budapestpark.hu/events/tankcsapda-harmadik-evtized-20201002

Megosztás