A Cruz del Sur kiadó legújabb üdvöskéje a Los Angeles-i Stygian Crown, melyet 2018-ban alapított a Morgion egykori és a Gravehill jelenlegi dobosa, Rhett Davis két Gravehill-beli társával, Jason Thomas basszerossal és Nelson Miranda gitárossal.

Stygian Crown

Hozzájuk csatlakozott Andy Hicks a Morbid Eclipse-ből és a klasszikus képzettséggel rendelkező énekesnő/billentyűs, Melissa Pinion. Melissát egy YouTube-videón fedezték fel, ahol az Iron Maiden-féle Hallowed Be Thy Name-et énekelte, és mint mondják, hangja tökéletesen passzolt a Stygian Crown stílusához.

 

 

A dalszövegek az énekesnőtől származnak, aki a különféle kultúrák mítoszait vette alapul, így például a Devour The Dead az egyiptomi istennőről, Ammutról szól, míg a Two Coins For The Ferrymanben Kharón, az Alvilág révésze jelenik meg, aki a holt lelkeket szállította ladikjában a Sztüx folyón. A Stygian Crown bemutatkozó stúdióalbuma június 19-én lát napvilágot digitális formában, a CD- és bakelitverzió pedig tíz napra rá kerül majd a boltok polcaira. A banda tehát a klasszikus epikus doom metal iskola mellett kötelezte el magát, és olyan csapatokat neveztek meg kedvenceiknek, mint a Black Sabbath, a Solitude Aeturnus és a Candlemass.

 

Megosztás