A glam metal kaliforniai helytartói hamarosan friss anyaggal jelentkeznek, apró betekintést is engedtek a munkafolyamatokba.

Steel Panther

A zenekar tagjai egy podcast vendégeként elárultak egy-két műhelytitkot a készülő anyagukról, a 2019-es ’Heavy Metal Rules’ folytatásáról: „Jelenleg a felvételi fázisban vagyunk, és most egy picit másképpen dolgozunk, mint eddig bármelyik lemezünkön. Korábban mindig közösen raktuk össze, szépen összejöttünk már a pre-produkciós fázisban is, és kidolgoztuk a dalokat, lepróbáltuk mindet, aztán irány a stúdió. A mindenki által jól ismert állapotok viszont minket is arra sarkalltak, hogy másképpen álljunk ezúttal a dalszerzési folyamathoz. Úgyhogy most azzal kísérletezünk, hogy először én felveszem a dobokat, aztán továbbítom a többieknek, előbb a gitárok jönnek a sávjaimra, majd végül az ének. Úgyhogy most nagyon elkülönülten dolgozunk az anyagon, aztán majd valaki mixeli és kész az új lemez” – vázolta a terveket Stix Zadinia dobos, aki tavaly még azt mondta, hogy inkább több EP-t szeretnének kiadni a karantén alatt.

 

 

A gitáros Satchel is hozzászólt a témához, rávilágítva arra, hogy a mai felvételi lehetőségek mennyire megkönnyítik a zenészek dolgát: „Tulajdonképpen annyira nem különbözik ez a munkafolyamat az eddig bevált receptünktől, csak a sorrend változott. […] Mostanában már a zenészek a saját, otthoni stúdióikban is egészen jó anyagokat ki tudnak keverni. Az egyetlen, amivel mindenképpen egy profi helyre kell majd mennünk, azok a dobok, ott ugyanis nem csak a hangszer hangját veszi fel az ember, hanem a stúdióterem hangzását is. […] Mint a legtöbb zenekarnak, nekünk is a turnézás adja a bevételek nagy részét, így jelenleg sajnos nincsen több ezer dollárunk, amit rá tudnánk fordítani arra, hogy mindent egy profi stúdióban rögzítsünk.”

A zenekar még tavaly decemberben fejezte ki visszafogott véleményét a mögöttünk álló csodás 2020-as évről.

Megosztás