Egy különleges projekt keretén belül igazi veteránok (Tracii Guns, Rudy Sarzo, Snowy Shaw) társultak Anders LA Rönnblommal, hogy elkészítsék konceptalbumukat, az AFM már szerződést is kötött rá.

Social Disorder

Anders LA Rönnblom egy különleges bandát hozott létre Social Disorder néven. Anders elsősorban a Killer Bee és az X-Romance alapítójaként és dalszerzőjeként, valamint a Wolfpakk tagjaként ismert. Híres arról, hogy nagyszerű riffekre ír klasszikus dallamokat, ezúttal viszont bizonyos értelemben magára maradt, ám mégis nagyszerű barátokkal dolgozott együtt.

 

 

A projekt olyan albummá fejlődött, amely végigvisz Anders életén át, így egyfajta konceptalbumként tekinthetünk rá. Ez az ő története, minden dal egy-egy életszakaszát meséli el, küzdelmét az alkoholizmussal, démonaival és visszatérését a normális életbe. A lemez még 2021-ben megjelenik.

A nemzetközi névsor magáért beszél, hogy csak néhány nevet említsünk, Tracii Guns (Guns N’ Roses, L.A. Guns), Rudy Sarzo (Quiet Riot, Ozzy Osbourne, Whitesnake), Jeff Duncan (Armored Saint, Odin), Dave Stone (Rainbow), Snowy Shaw (King Diamond, Dream Evil, Mercyful Fate), Shawn Duncan (DC4, Odin), Leif Ehlin (Perfect Plan) szerepelnek az albumon. Az ismeretlen svéd énekes, Thomas Nordin egy csiszolatlan gyémánt, aki kiváló produkciót tett le az asztalra. Ahogy mondani szokták, „ne a borító alapján ítéld meg a könyvet!”

Az AFM Records is nagyon örül az új projektnek: „Egy olyan zenekarral szerződni, mint a Social Disorder, akiknek ez lesz a debütáló albuma, mindig bizonyos kockázattal jár, de mindenképpen fontolóra vettük. Hallatszik, hogy a felvételek szívvel-lélekkel készültek, tele vannak energiával. A zenekari tagok mind olyan veteránok, akik számtalan felvételen és turnén vannak túl, és ez az érzés tükröződik Anders dalaiban is. Izgalmas, de benne van a bukás veszélye is. Az egész album egy utazás Anders lelkivilágába és hálásak vagyunk neki, amiért betekintést engedett nekünk ebbe a belső képbe.”

Megosztás