Mikkey Dee Twitter-üzenetben jelezte, hogy az új Scorpions-lemez hamarosan elkészül, korábban arról is mesélt, miért megterhelőbb a Scorpionsban játszani, mint a Motörheadben.

Mikkey Dee, a Scorpions dobosa a Twitteren jelentkezett be a hannoveri Peppermint Park Stúdióból, és megerősítette, hogy a zenekar új albuma hamarosan elkészül.

Korábban Mikkey interjút adott Dane Campbellnek, a Motörheadben vele együtt zenélő Phil Campbell fiának, amiben többek között szóba került, hogy mennyire más a két bandában játszani: „Sokan azt mondják »Figyelj, Mikkey, te valószínűleg átalszod a Scorpions-műsort.« Mondtam nekik, hogy egy Scorpions-koncert sokkal megterhelőbb fizikailag, mint amilyen egy Motörhead-buli valaha is volt. Mert amikor itt-ott kezdett elfogyni a szuflám, csak odakiáltottam Lemmynek vagy apádnak, hogy »Álljatok le, igyatok egyet!« És úgy tettek, mintha hangolnának. Nem volt nehéz meggyőzni Lemmyt és Philt, hogy tartsanak egy kis szünetet. Körbesétáltak, ittak egyet, még egy »Egészségedre!« is belefért, sőt egy kicsit még beszélgethettünk is a színpadon. De a Scorpionsszal minden metronóm pontossággal megy a komplett produkció miatt. A játékomnak passzolnia kell a dalokhoz, a kivetítőn megjelenő dolgokhoz és mindenhez, ami a produkcióhoz tartozik, ilyen soha nem volt a Motörheadnél.”

„Tehát minden műsor pontosan ugyanolyan hosszú, másodpercre pontosan – magyarázta Mikkey. – Klaus Meine átkötő szövegeitől függően lehet 1-2 perc különbség a műsorok között, de egy 2,5 órás koncertről beszélünk. Eléggé megterhelő. A motyómat fel-le emelik, és van egy rész a programban, amikor végzünk az akusztikus blokkal és belekezdünk a Wind Of Change-be, akkor jön egy közel 40-45 perces szünetmentes játék. Nagyon kemény dalokat játszunk egymás után, majd a dobszólómból egyből átkötünk a Blackoutba, majd a Big City Nightsba. Ebben a közel 45 perces blokkban esélyem sincs dobverőt cserélni, nagyon megterhelő számomra. De ugyanakkor ez nagyszerű, egy kihívás és én imádom! És minél fáradtabb vagyok a színpadon, annál jobban játszom.”

Bezzeg a Motörheadben nem volt ilyen feszes a műsor! „Általában közel 90 percet játszottunk a Motörheaddel, amikor más bandákkal együtt léptünk fel, akkor ez csak 60-70 perc volt. De ott mi magunk irányítottuk a műsort, volt, hogy Phil kiszaladt gitárt cserélni vagy pisilni, de volt, hogy Lemmy tűnt el a színpadról és senki sem tudta, mit csinált.”

Megosztás