A néhai énekes zseni, Warrel Dane első bandája, a Sanctuary október 9-én jelenteti meg második albumának, az ’Into The Mirror Black’-nek a harmincéves jubileumi kiadását. A kiadvány a felújított eredeti anyagon kívül korabeli demófelvételeket, valamit egy 1990-ben rögzített koncertet is tartalmaz a zenekar csúcskorszakából.

Sanctuary

Az eredetileg 1990-ben megjelent ’Into The Mirror Black’ egy igazán különleges, nagy tiszteletnek örvendő metállemez, amely már a megjelenésekor hatalmas elismerést kapott a rajongóktól és a kritikusoktól egyaránt. Komor hangulata és elgondolkodtató dalszövegei mellett a heavy és a thrash metal mesteri keveréke jellemzi, fő vonzereje a ragyogó gitármunkában és Warrel Dane kifejező énekében rejlik.

 

 

2020-ban az ’Into The Mirror Black’ harmincéves jubileumát ünnepli, azonban az ismert okok miatt el kellett halasztani a jubileumi turnét Joseph Michaellel (Witherfall), a korlátozások viszont nem befolyásolják a kiadvány megjelenését, mely tripla bakelit és dupla CD formátumban jelenik meg a Century Media Records gondozásában. A dupla deluxe edition CD és a fekete bakelit mellett az ’Into The Mirror Black (30th Annyiversary Edition)’ elérhető lila (200 példányban, kizárólag a www.cmdistro.de oldalon keresztül) és szürke vinylen (300 példányban) is.

Lenny Rutledge így kommentálta a kiadványt: „Nagyon izgatottak vagyunk, hogy végre megjelenhet az ’Into The Mirror Black’ ünnepi kiadása. Az eredeti dalok remaszterelt változatai fantasztikusan szólnak, és az 1990-es ’Black Reflections’ élő koncert végre hivatalosan is megjelenhet. Az eredeti anyag utómunkálatait Zeuss [Chris „Zeuss” Harris – a szerk.] végezte, nincsenek újra felvett részek. 2021 őszén a Sactuary-koncertek alkalmával a teljes ’Into The Mirror Black’ szettet eljátsszuk, alig várjuk, hogy újra eljussunk Európába, az USA-ba és Dél-Amerikába!”

Chris „Zeuss” Harris (Queesryche, Iced Earth, Overkill) gondosan átdolgozta az ’Into The Mirror Black’ -et, hogy teltebben és keményebben szóljon anélkül, hogy elveszítené eredeti hangulatát. A három eddig kiadatlan stúdiódemó (köztük az I’m Insane-nel) és a teljes, újrakevert 10 számos élő album 1990-ből igazi gyöngyszemek a Sanctuary híveinek, amely eddig csak részben jelent meg egy ritka promóciós EP-n. „Az 1990-es koncert egy valódi pillanatkép a zenekar csúcspontjáról – mondta Zeuss. – Még a szakítás előtt örökítették meg, amelynek következtében Warrel és Jim megalakították a Nevermore-t. Az anyag meghallgatása közben rögtön visszatértek az emlékképek arról, amikor először láttam őket élőben.”

Az igazi kincseken kívül az új kiadás rengeteg ritka és korábban publikálatlan fényképet, valamint Lenny Rutledge gitáros és Jim Sheppard basszusgitáros jegyzeteit is tartalmazza, akik jó és rossz emlékeket osztanak meg turnékról, valamint betekintést engednek az album elkészítésébe.

A jubileumi kiadás dallistája az alábbi:

CD 1

01. Future Tense
02. Taste Revenge
03. Long Since Dark
04. Epitaph
05. Eden Lies Obscured
06. The Mirror Black
07. Seasons of Destruction
08. One More Murder
09. Communion
10. Future Tense (Demo 1989)
11. I Am Insane (Demo 1989)
12. Mirror Black (Demo 1989)

CD 2

01. Eden Lies Obscured (Live 1990)
02. Seasons of Destruction (Live 1990)
03. Die For My Sins (Live 1990)
04. Future Tense (Live 1990)
05. White Rabbit (Live 1990)
06. Taste Revenge (Live 1990)
07. Long Since Dark (Live 1990)
08. Sanctuary (Live 1990)
09. One More Murder (Live 1990)
10. Battle Angels (Live 1990)

Sanctuary

Megosztás