Steven Wilson szerint az idei nyári turnén lesznek a Porcupine Tree utolsó fellépései, erről újévi üzenetében is írt a muzsikus.

Steven Wilson ezt üzente a rajongóknak az újév alkalmából: „2023-ban új szólóalbumom jelenik meg, mely 65 perc hosszúságú lesz, egy olyan zenei utazás, amit nehéz körbeírni. Legyen annyi elég, hogy különleges alkotás lesz, és akkor nem említem a jó értelemben vett elbizakodottságot.”
Zenekara, a Porcupine Tree jövőjéről ezeket a gondolatokat osztotta meg: „Valószínűleg a zenekar nyári fellépései lesznek az utolsók, bővebben erről majd később.”
Amikor egy tavalyi interjúban a ’Closure/Continuation’ lemez promóciós turnéja alkalmából azt kérdezték, hogy ez egyszeri alkalom-e, Wilson ezt a választ adta: „Gyanítom, hogy ez az utolsó, ám az nincs kizárva, hogy felveszünk még egy albumot, Richarddal [Barbieri] beszéltünk is erről. Németországban promótáltuk az új lemezt, amikor valaki felette ezt a kérdést, és én azt válaszoltam: előre kell nézni. Az új albumon a Walk The Plank egy olyan szám, amiben nincs gitár és ez azt mutatja, hogy egyre inkább az elektronikus zene irányába mozdultam el. Elgondolkodtam, hogy lehet-e ilyen Porcupine Tree lemezt készíteni, de rájöttem, ezt nagyon erősen meg kellene indokolni. Gyanítom, hogy nem turnézunk újra, a szívem mélyén úgy érzem, ez az utolsó kör.”

 

 

A nyári Porcupine Tree-turné állomásai a következők:

Június 17. – Hellfest/Clisson, Franciaország
Június 20. – Kunst!Rasen/Bonn, Németország
Június 22. – Tollwood Sommerfestival/München, Németország
Június 29. – Castlefield Bowl/Manchester, Nagy-Britannia (Sounds Of The City 2023)
Július 8. – Bospop/Weert, Hollandia
Július 29. – Artmania/Sibiu, Románia
Augusztus 5. – Schlossgarten/Schwetzingen, Németország

Megosztás