Pete Townshend, a The Who gitárosa majd három évtized után jelentkezett új szerzeménnyel, amelyet felesége, Rachel Fuller komponált a pandémia idején.

Can’t Outrun The Truth címmel jelent meg a The Who-gitáros Pete Townshendnek új dala, amelyet felesége, Rachel Fuller – aki maga is zenész és zeneszerző – írt még 2021-ben, a világjárvány idején, így a dal hangulatára erősen rányomta bélyegét az akkori nem éppen vidám időszak. A dal jótékony célt szolgál, a rákbetegségben szenvedő fiatalok felépülését támogató Teenage Cancer Trust a bevételek kedvezményezettje.

 

 

„Még a lezárások előtt költöztünk új helyre, Pete nagyon boldog volt, folyamatosan dolgozott. Én belegondoltam, hogy milyen nehéz időszak elé nézünk, megírtam a szöveget, aztán leültem a zongorához és megkomponáltam a zenét. Mivel úgy éreztem, nem sikerült rosszul, megkértem Pete-et, hogy rögzítse a dalt” – emlékezett vissza Rachel a dal a születésére.

„A járvány évei rettenetesen hatottak a jótékonysági tevékenységekre. A Teenage Cancer Trustot azért hozták létre, hogy a Royal Albert Hallban évről évre megrendezett koncertekből és más dolgokból pénzt gyűjtsön, ez azonban akkor kimaradt. Ez pont olyan, mint amikor egy családban van egy rákos fiatal, aki állandó kezelés alatt áll, ám a lezárások miatt meglátogatni sem lehet. Az egész dolognak volt egy keserű aspektusa” – mondta Pete Townshend a lezárás időszakáról.

Megosztás