Az Alter Bridge éléről, valamint Slash mellől ismert aranytorkú énekes a sok otthon eltöltött időt 2018-as szólólemezének folytatására fordította, hamarosan mi is élvezhetjük ennek a végeredményét.

Myles Kennedy

Myles Kennedy a Danny Wimmer Presents nevű YouTube-csatorna vendége volt nemrég, és a velős beszélgetés alatt sok szó esett arról, mivel töltötte otthon az idejét a nagy leállások alatt. Szerencsénkre nem mással, mint új szólólemezének hegesztésével. „Februárban fejeztünk be egy amerikai kört az Alter Bridge-dzsel, és azt hiszem, azokban a napokban többé-kevésbé már láttam a baljós előjeleit annak, hogy mi lesz abból a járványhelyzetből, ami akkor még csak éppen elkezdődött. Úgy voltam vele, hogy valószínűleg most nagyon sokat leszek majd otthon, úgyhogy talán az lesz a legjobb, ha munkához is látok. Ez olyan 12 hete lehetett, ha nem tévedek. Úgyhogy jóformán non-stop ezen dolgoztam.”

Az énekes nem fukarkodott a részletekkel sem: „A ‘Year Of The Tiger’ mindenekelőtt egy nagyon sötét hangulatú, egyszerűen megfogalmazott, akusztikus központú lemez volt. A mostani anyagnak is vannak ilyen elemei. Szerettem volna folytonosságot tartani, úgyhogy ez is tele van akusztikus elemekkel, de nem sajnáltam sem a steel-, sem a lap steel gitárt, mert imádom azt az érzelmi világot, amit ezek a hangszerek közvetítenek. De az új anyag határozottan keményebb lesz egy kicsivel. Nem kétséges, sokkal inkább rocklemez lesz, időnként erős R&B hatásokkal, de például van olyan dalom is, ami egy az egyben Motown stílusban íródott.”

Mint kiderült, van miből válogatni, egy lemeznyi anyagnál jóval több dal íródott, és a kiadvány jellegét az fogja meghatározni, hogy mely dalokat karcolják majd a lemezre: „Azt hiszem, egy David Bowie-interjúban hallottam először arról, hogy amikor lemezt ír, akkor megpróbál minél több dalt komponálni, egészen addig, amíg majdnem 40 nótája van. Ezekből ki tudja választani azokat, amikből aztán egy igazán erős lemez adódik össze”

Myles elmondása szerint az anyag már fel van demózva és tulajdonképpen egy pre-produkciós fázisban jár, úgyhogy elég valószínű, hogy legkésőbb 2021-ben a lejátszókban fog pörögni. A tervek szerint ugyanaz a csapat hallható az anyagon, mint az előző szólólemezen, tehát a keverőpultok mögött felbukkan Michael ’Elvis’ Baskette, Jef Moll, a dobok mögött Zia Uddin, a basszusgitárt pedig Tim Tournier pengeti majd.

Az interjú végén egy kiváló Elton John feldolgozás hallható 34:13-tól:


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás