Újabb fejezetéhez ért Mi vagyunk a… rovatunk, ezúttal a Lost Boys of Kemenesalja nevű zenekart, vagy inkább zenei műhelyt mutatjuk be neked. Ha érdekel, hogyan kapcsolódik össze Black Wonderful Life-ja a Deep Purple egyik korai klasszikusával a csapat munkásságának köszönhetően, akkor csekkold le őket mindenképpen!

Lost Boys Of Kemenesaljaa

A banda 2017 tavaszán alakult meg, amikor a Kedveskovács zenekar egy része (Kovács Máté – basszusgitár, Nagy Péter István – ütőhangszerek, Bedy Gergő – gitár), kiegészülve a szintén Vas megyei kötődésű Gyurácz Tamással (zongora, ének) egy hétvége alatt megzenésítette és felvette Ratkó József ’Gyász’ című versét. A felvételre a csapat így emlékezett vissza: „Ezt még felettébb szerény hang és képfelvételi eszközparkkal oldottuk meg, a helyszín pedig egyikünk budapesti albérletének konyhája volt.”

A bandának ez a felvétel hozta meg a kedvét a folytatáshoz, még ebben az évben összeült Buzás Dániel és Bedy Gergő, hogy hosszú évek „nemegyüttzenélése” után készítsenek egy gitárduó felvételt. Az ötlet egy feldolgozás-improvizáció volt, nevezetesen Tommy Emmanuel akusztikus Journey-felvételeinek ütőhangszeres sávjaira írtak vadiúj gitárszólamokat. Buzás Dániel mindezek után lett állandó tagja a csapatnak.

Ezen a ponton alakult ki a Lost Boys of Kemenesalja mai koncepciója is, miszerint változatos felállással és stílusokban zenélnek a továbbiakban. A következő nevezetes esemény 2018-ra datálható, méghozzá egy eldugott kis faluhoz, Górhoz. „Ez volt az első alkalom, hogy Gyurácz Benjámin csatlakozott hozzánk, az elkészült videóklip – ami remekül visszaadja a helyszín hangulatát – az ő keze munkáját dicséri. A veszprémi Mészáros Marcell basszusgitárral ugrott be.”

Nem sokkal később a Celldömölk melletti Ság-hegyen rögzítette a csapat Black Wonderful Life című dalának feldolgozását, ami azóta a legsikeresebb videójuk lett. A visszatérő tagokhoz ezúttal Buzás Tímea énekesnő csatlakozott, akinek egyedi hangszíne különleges jelleget adott a felvételnek. 2020-ban Black menedzsmentje is áldását adta a feldolgozásra, felvették saját Spotify lejátszási listájukra is a csapat legnagyobb örömére.

Egy 2019-es akusztikus együttműködés után (Sting: Probably Me) 2020 második felében Pető Ádám veszprémi blues-rock énekessel készítettek egy keményebb hangzású felvételt, amit a Kertész Intézet is beválasztott egy válogatáslemezre. A dobokért Szendrei Attila, csepeli zenésztársuk felelt.

2021 májusában jelent meg a Deep Purple egy korai dalának, a When A Blind Man Criesnak az átdolgozása és irodalmi igényű fordítása, így a klasszikus immár magyar nyelven is hallgatható. A dobok mögé ezúttal a celldömölki Szórády Szabolcs ült, az éneket pedig ismét Pető Ádám vitte, gitárokon Buzás Dániel és Bedy Gergő játszott.

Megosztás