Természetesen a rockzenei berkeket is megrázta a legendás olasz komponista, Ennio Morricone halála. A koncertjeit az ő zenéjével kezdő Metallica sem hagyta szó nélkül elvesztését.

Ennio Morricone Metallica

A Metallica, akik hosszú évtizedek óta az ’A Jó, a Rossz és a Csúf’ zenéjének ’The Ecstasy Of Gold’ tételével vezetik be koncertjeiket, méltó módon köszönt el a zeneszerzőtől: „Nyugodj békében. Legendás életutad volt, zenéden nem fog az idő, köszönjük, hogy 1983 óta meghatároztad koncertjeink hangulatát.”

 

 

James Hetfield úgy érezte egyénileg is meg kell szólalnia: „Varázslatos volt, amikor 1983-ban először szólalt meg nálunk a The Ecstasy Of Gold. Ugyanúgy része volt a show előtti rituálénak, mint a felgyorsult szívverés, a mély levegővétel, az egymásba kapaszkodás vagy az imádság. Több ezerszer elénekeltem a dallamot, hogy bemelegítsem a hangom, mielőtt a színpadra ugrottunk. Köszönjük Ennio, a lendületet, hogy inspiráltál minket, te voltál a kapocs a roadok, a közönség és a zenekar közt. Mindig úgy fogok rád gondolni, mint a Metallica család tagjára. Nyugodj békében, Maestro!”  

Megosztás