Jön a ’Bill és Ted’ filmek harmadik része, melyben Keanu Reeves & Alex Winter még mindig igyekeznek megírni világmegváltó slágerüket, ám közben olyan súlyos zenék kísérik utazásaikat, mint a Mastodon vagy a Lamb of God.

Mastodon 2020

Az idei év eseményeinek köszönhető szegényes mozifelhozatal miatt egy új film megjelenése olyan, mint egy falat kenyér azok számára, akik kedvelik a mozik világát. Ez különösen igaz lehet, ha egy olyan klasszikus kultfilm folytatása érkezik a filmszínházakba, mint esetünkben az augusztus végén Keanu Reeves főszereplésével mozikba kerülő ’Bill és Ted’ filmek harmadik iterációja. Számunkra viszont azért is érdekes a ’Bill & Ted Face The Music’ debütálása, mert a megjelenés napjával egy időben került polcokra a filmzene albuma, amin olyan nagy nevek dalai is felcsendülnek, mint a Mastodon vagy éppen a Lamb of God.

A Mastodon ütőse, Brann Dailor így mesélt arról, hogy hozták össze a Rufus Lives című dalt: „Olyan fél éve lehetett, hogy átmentem Billhez [Bill Kelliher – gitár], még tíz óra sem volt, egy kávé lehetett csak bennem, belőttük a hangszereket, csak nekiálltunk zenélni és beugrott ez a veszett téma, egyszerűen menő volt. Hát így kezdődött, innen már nagyon hamar összeraktuk a dalt, nem sokkal ez után szóba került, hogy a ’Bill és Ted’ készítői szeretnének tőlünk egy dalt kimondottan a film egyik jelenetéhez, amit el is küldtek nekünk. Mi válaszul küldtünk nekik pár dalt, de igazából mind elég doomos volt és nem passzoltak a jelenethez. Kb. ez volt a reakciójuk: »Ez egy buli lesz, nem temetés.« Mi erre: »Ok, sajnáljuk.« Általában a Black Sabbath-féle súlyosabb hangulatok felé húzunk, alapból ilyenek vagyunk, de persze miért ne tudnánk mi is bulizós dalt írni? Végül is az egész annyi, hogy tegyük fel, egy buliban vagyunk az erdőben, mindenki mulat, milyen zene megy ilyenkor? Na, pont egy ilyen dalra volt szükség, ilyet próbáltunk összehozni. Aztán fogtuk azt a helyzetet, amiben a főhősök vannak épp a filmben és ezt írtuk meg szöveg formájában a dalhoz.”

A ’Bill & Ted Face The Music Original Motion Picture Soundtrack’ augusztus 28-án jelent meg. Ennek dallistája az alábbi:

01. Big Black Delta – Lost in Time
02. Alec Wigdahl – Big Red Balloon
03. Weezer – Beginning Of The End (Wyld Stallyns Edit)
04. Cold War Kids – Story Of Our Lives
05. Mastodon – Rufus Lives
06. Big Black Delta – Circuits Of Time
07. Poorstacy – Darkest Night
08. Lamb of God – The Death Of Us
09. Fidlar – Breaker
10. Culture Wars – Leave Me Alone
11. Blame My Youth – Right Where You Belong
12. Wyld Stallyns (feat. Animals As Leaders, Christian Scott aTunde Adjuah) – Face The Music
13. Wyld Stallyns – That Which Binds Us Through Time: The Chemical, Physical and Biological Nature of Love; an Exploration of The Meaning of Meaning, Part 1

Bill & Ted Face The Music

Kapcsolódó hír, hogy a Mastodonnak válogatáslemeze jelenik meg szeptember 11-én ‘Medium Rarities’ címmel, melyen egy kiadatlan szám is szerepel.


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás