Eredetileg március 1-én lépett volna fel a Måneskin hazánkban, de az elővételben telt házas bulit januárban törölték a teljes turnéval együtt. A koncertet végül 2023. május 16-án tartják meg, amit a nagy érdeklődésre való tekintettel a Barba Negrából átvisznek a Papp László Budapest Sportarénába.

Maneskin

A 2021-es Eurovíziós Dalfesztivált megnyerő olasz csapat első világ körüli turnéja 48 koncertből áll Észak-Amerikában és Európában, a hatalmas érdeklődés miatt az átütemezett európai koncerteket több városban is nagyobb helyszínre kellett áttenni, illetve bővült az új turné.
A 2022. október 31-én Seattle-ben induló koncertkörúton a Måneskin 16 további nagy észak-amerikai városban játszik, mielőtt nekivágna a 2023-ra halasztott európai körnek. Az európai fellépéseket olyan ikonikus helyszínekre kellett átszervezni, mint a londoni The O2 Arena, a párizsi Accor Arena és a berlini Mercedes-Benz Arena, valamint újabb helyszínek kerültek be a turnéba Spanyolországan, Dániában, Ausztriában, Lettországban, Észtországban és Olaszországban.
Az eredetileg 2022. március 1-re tervezett hazai fellépésnek is megvan az új időpontja és a helyszíne, Budapesten 2023. május 16-án lépnek fel a Papp László Budapest Sportarénában.

 

 

A zenekar így kommentálta a turné bejelentését: „Nagyon izgatottak vagyunk, hogy végre elmondhatjuk, hogy a ’Loud Kids’ turné sokkal hangosabb lett nemcsak Európában, hanem az Egyesült Államokban is. Az összes átütemezett európai koncertünk kapacitását megemeltük a hatalmas érdeklődés miatt, plusz hozzáadtunk néhány újabb bulit is mindazok számára, akik előzőleg lemaradtak a jegyvásárlási lehetőségről.
Természetesen nagyon nehéz ilyen bejelentéseket tenni, miközben Ukrajnában éppen egy szörnyű háború zajlik és ártatlan emberek szenvednek. Le vagyunk sújtva az ukrán nép megpróbáltatásai miatt és szolidaritást vállalunk velük. Nem fogunk oroszországi koncerteket tartani az ott hatalmon lévő emberek döntései miatt, amelyek oly sok ártatlan ember életét érintik. Mindannyiunknak együtt kell kiállnunk a békéért, most és mindörökké.”

A korábban megvásárolt jegyek normál állójegyként érvényesek, az újonnan eladásra kerülő belépőkhöz elsőként a regisztrált Live Nation-tagok tudnak hozzájutni március 24-én 22 óráig, elővásárlási lehetőség keretében, a teljeskörű jegyértékesítés március 25-én 14 órakor kezdődik a Funcode és a Rock1 oldalakon keresztül. További információk az esemény Facebook-oldalán.

Maneskin

Megosztás