A feltörekvő gitárvirtuóz március közepén jelentkezik debütáló lemezével, mely a ’Harlem’ címet kapta. A Mascot Label Group már a harmadik népszerűsítő tételt osztotta meg YouTube-oldalán.

Hickset már gyerekkora óta körülvette a zene, a szülei a nap 24 órájában mindig zenéltek valamin. Anyukájával már kisgyerekként olyan zenés műsorokra járt a helyi klubokba, mint a Lennox Lounge és a Saint Nick’s And The Cotton Club. Hatéves korában kezdett el gitározni tanulni, és olyan zenészek vették körül, akik arra inspirálták, hogy ne a leggyorsabb gitáros legyen. Olyan gitáros akart mindig is lenni, aki a legtöbb témát el tudja játszani. 13 éves korában már egy tizenöt tagot számláló zenekarnak volt a tagja, egy héten három éjszaka zenéltek a helyi klubban. A tulajdonos már akkor látta benne az elszántságot. Zenésztársai javaslatára azonban először ritmusgitározni tanult meg, a szólózás rejtelmeibe csak később fogott bele, amit végül odáig fejlesztett, hogy késő esti nyilvános jammelések sztárja lett.

A fiatal zenész mellett a többszörös Grammy-díjat nyert producer, Kirk Yano (Miles Davis, Public Enemy, Mariah Carey) dolgozott az albumon. Az ő vezetésével készültek a korongon található dalok, mint például a 421 South Main, amely gospel hatású, vagy a Have Mercy on Me, ami egy instrumentális szösszenet. A folytatásban a latin hatás is megjelenik, például Al Kooper I Love You More Than You’ll Ever Know-jában. Két további feldolgozás is helyet kap az anyagon, elsőként Gary Wright dala, a Love is Alive, majd Sonny Boy Williamson Help me című szerzeménye.

A ’Harlem’ tartalmából elsőként az Every Day I Have The Blues című dalt hallhattuk, a folytatásban a What The Devil Loves érkezett, az aktuális tétel pedig a I’d Rather Be Blind.

Megosztás