A brit blues keresztapja április 9-én 22. alkalommal lép fel hazánkban, remélhetőleg a Barba Negra színpadán most készülő új szerzeményeit is bemutatja.

John Mayall

John Mayall több mint 60 éves lenyűgöző zenei karrierrel rendelkezik. Az angol énekes, billentyűs, harmonikás, gitáros és dalszövegíró 1963-ban alapította John Mayall & The Bluesbreakers zenekarát, egy olyan együttest, amelynek tagjai között sok ünnepelt blues és blues rock gitáros szerepelt, többek között: Eric Clapton, Peter Green, Jack Bruce, Mick Taylor, Walter Trout, Coco Montoya és Buddy Whittington.
Később Amerika nyugati partjának éghajlata és kultúrája vonzotta, ezért Angliából Los Angelesbe költözött, és zenekarát amerikai zenészekkel töltötte fel. Egyre nagyobb tiszteletnek örvendett számos jazz / rock / blues újítása miatt olyan neves előadókkal dolgozva, mint Blue Mitchell, Red Holloway, Larry Taylor és Harvey Mandel. Népszerűsége egyre nőtt dinamikus albumainak sikereivel, köztük a Grammy-díjra is jelölt ’Wake Up Call’ lemezzel, amelyen Buddy Guy, Mavis Staples, Albert Collins és Mick Taylor is szerepelt.
A szakma őt tartja a műfaj legnagyobb tanítómesterének, központi figura, akinek a zenekarában játszani megtiszteltetés, Mayall neve és mindenkori együttese a minőséget jelenti a blues és a rock történetében. A ’60-as évek óta folyamatosan színpadon áll, fáradhatatlanul járja a világot még 88 évesen is. Jelenleg új stúdióalbumán dolgozik, amelyet 2022-ben tervez kiadni. Az út még nem ért véget, a blues legendája 2022. április 9-én ad koncertet a Barba Negrában.
Részletek az esemény Facebook-oldalán, jegyek már kaphatók Funcode és a Rock 1 rendszerében.

 

 

Megosztás