Az ír-amerikai folk-rock hetesfogat, a Flogging Molly utoljára 2019-ben járt nálunk, úgyhogy épp ideje, hogy leporoljuk a tánccipőket, bakancsokat és újra bulizzunk egy hatalmasat, méghozzá az Akvárium táncparkettjén június 14-én.

Flogging Molly

Az 1994 óta aktív zenekar elsődleges célja nem más, mint életben tartani a kelta kultúrát, miközben a műfajt újabb stílusokkal, főleg punkkal vegyítve teszik azt a fiatalabb közönségnek is szórakoztatóvá. A pályán eltöltött kis híján harminc év és a többezer fellépés megmutatta, hogy a Flogging Molly remekül túllépett a műfajok kapcsán gyakran emlegetett skatulyákon, hiszen képesek  egy fesztiválon megosztani a színpadot a The Chieftainsszel és a Motörheaddel is. A csapat remekül egyensúlyoz Michael Flatley táncának és a kocsmai verekedések hangulatának keskeny határvonalán, egyesítve mindazt, amit a régi kalózok kultúrájában gyerekkorunk óta kedvelünk.

 

 

A tavaly megjelent hetedik stúdióalbumuk, az ’Anthem’ sikere is azt bizonyítja, hogy nagyobb szükségünk van a vidám zenére, mint valaha. A Dave KingBridget Regan házaspárt felvonultató együttes úgy döntött, hogy visszatér a gyökereihez, így a chicagói Electrical Audio Stúdióban 14 nap alatt rögzítettek 14 dalt. Ehhez Steve Albini (Nirvana, Pixies) volt segítségükre, a számokat pedig Atom Greenspan (Idles, Nick Cave & The Bad Seeds) keverte, amely az ’Anthem’ hangzásában fontos szerepet játszott. Azon rajongóknak is jó hírünk van, akik már az előző albumot is széthallgatták, ugyanis a Til The Anarchy’s Restored című melankólikus nóta nemrég látott napvilágot.

Az Akvárium színpadán persze minden bizonnyal felcsendülnek majd az örök klasszikusok is, úgymint az If I Ever Leave This World Alive, a Drunken Lullaby, vagy a Devil’s Dance Floor, úgyhogy ír whiskey-ből feltankolni, kampókezeket élesíteni, június 14-én irány az Akvárium! Az eseményre a Funcode oldalán lehet jegyet vásárolni, további információ az esemény Facebook-oldalán.

Flogging Molly

Megosztás