Hollandia ikonikus rockbandája lezárja egyedülállóan hosszú, hatvanesztendős pályafutását. Sajnos szomorú oka van a döntésnek.

Golden Earring

Végleg leengedi a függönyt a Golden Earring. Az ok George Kooymans gitáros betegsége, a zenekar egyik alapítója gyógyíthatatlan ALS-kórban szenved. A multiinstrumentalista énekes, Barry Hay, aki 1967 óta tagja a zenekarnak, így kommentálta döntésüket: „Ez a végső csapás számunkra. Mindig azt mondtuk, hogy addig csináljuk, amíg egyikünk ki nem esik, de hogy George lesz az első, azt legrosszabb álmomban se gondoltam volna. Ő volt a legkeményebb köztünk. Az ember mindig elfilozofálgat a »Ki lesz az első?« kérdésen, de ő mindig az egyik tartópillér volt. Hát, ez most óriási szívás, lett volna egy búcsúturnénk, a helyzet ezt sajnos felülírta. Úgy néz ki, hogy az utolsó fellépésünk 2019-ben volt Rotterdamban, az Ahoyban. Nagyszerű buli volt, ott voltak a családjaink, a barátaink, de nem azt szántuk búcsúnak.”

Kooymanst Belgiumban kezelik, de nem nyilatkozik a betegségéről. Ugyan felmerült a kérdés, hogy helyettesítik-e valakivel a jövőben, de Cesar Zuiderwijk dobos határozott választ adott. „Biztos, hogy nem. Mi nemcsak egy banda, hanem barátok is vagyunk, senki nem illene közénk.” A zenekart George Kooymans és Rinus Gerritsen basszusgitáros alapította 1961-ben kamaszként, az évtizedek során 25 stúdióalbumot készítettek. A legnagyobb sikerükkel búcsúzunk tőlük.


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás