A Bay City Rollers egykori frontemberének váratlan halálát családja jelentette be, júliusban indult volna az újjáalakult zenekar 48 állomásos brit turnéja. 65 éves volt.

Leslie Richard McKeown a ’70-es évek pop/glam rock szupersztár bandájának nyolc albumán énekelt, ezt a sikert meglovagló zeneipari gépezet kegyetlen tempót diktálva négy év alatt taposta ki belőlük. A hajszában csúcsra járatott Bay City Rollers az évtized végére kifulladt, a népszerűségük csökkenni kezdett, Les McKeown elhagyta a csapatot. A zenekar olyan gyorsan tűnt el a sikerlistákról, mint ahogy oda berobbant, ezt követően már nem keltettek különösebb figyelmet a szórványosan kiadott kislemezeik, illetve a sikeralbumaik újrakiadásai. Azt viszont nem lehet tőlük elvitatni, hogy 120 millió lemezt adtak el világszerte az olyan sikerdalok hátán, mint pl. a Rock And Roll Love Letter, a Bye Bye Baby, a Let’s Go, az I Only Wanna Be With You vagy a Summerlove Sensation.

 

 

Les McKeown se tudta megismételni szólóban a zenekar sikereit, de nem vonult vissza a zenéléstől, és többször is sikerült különböző felállásokkal feltámasztani a legendát hosszabb-rövidebb időre. A nagy visszatérő turné július 17-én indult volna, de már véglegesen elmarad. Nyugodjék békében!

Megosztás