A svéd gót doomsterek utolsó – egyébként igen jól sikerült – anyaga még 2015-ben jelent meg ’Sovran’ címmel, október 30-án végre kézhez kaphatjuk a friss művet, melyről már két új tételt is meghallgathatunk.

Draconian

A zenekar gyökereihez egészen 1994-ig kell visszaásnunk, amikor is Kerberos néven heavy/death/black metallal indultak, majd rá pár hónapra a Draconianre váltottak, és a stílus is módosult romantikus gothic/death/doomra, markáns My Dying Bride– és Paradise Lost-hatásokkal. Azóta hat stúdióalbumot adtak ki, a hetedik pedig az 5 év után, ősszel a Napalm Records kiadásában megjelenő ’Under A Godless Veil’ lesz, ráadásul az utoljára még a legelső lemezen használt zenekari logó is visszatér a borítóra.

A májusban már közzétett Lustrous Heart után itt egy új szerzemény, az albumnyitó Sorrow Of Sophia, amelyről Anders Jacobsson énekes megosztott néhány érdekességet: „Az új anyaghoz elsőként a Sorrow Of Sophia szövege készült el, és az egyik dal volt azok közül, amelyeket a leghamarabb raktunk össze. Ez még sok évvel ezelőtt történt, és emlékszem, abban az időben láttam Terence McKenna egyik előadását a gnosztikus kozmológiáról. Sophia istennő megpróbáltatásairól beszélt, és a története mélységesen megérintett engem. Úgy vélekedtem, hogy ez a szomorú, szívfacsaró história épp megfelelő lesz a Draconian számára. Végső soron az egész lemezt ez a történet inspirálta, és mondhatni, minden ezzel a dallal indult.”

Az ’Under A Godless Veil’ számlistája

01. Sorrow Of Sophia
02. The Sacrificial Flame
03. Lustrous Heart
04. Sleepwalkers
05. Moon Over Sabaoth
06. Burial Fields
07. The Sethian
08. Claw Marks On The Throne
09. Night Visitor
10. Ascend Into Darkness

Draconian

 


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás