Többszöri halasztás után végre megvalósul a közös fellépéssorozat. Steve Hackett gitárost – a rocktörténet egyik legjelentősebb zenekarának, a Genesisnek meghatározó tagját – közel két évtizedes munkakapcsolat köti össze a Djabe zenekarral. 2003 óta Steve számtalanszor közreműködött a zenekar fellépésein és albumain.

Djabe Steve Hackett Tour 2022

Az elmúlt öt évben elkészült 6 közös kiadványuk minden eddiginél nagyobb nemzetközi sikereket hozott e nem mindennapi formáció számára: a ’Summer Storms And Rocking Rivers’ (2017), ’Life Is A Journey – The Sardinia Tapes’ (2017), ’Life Is A Journey – The Budapest Live Tapes’ (2018), ’Back To Sardinia’ (2019), ’The Magic Stag’ (2020), ’The Journey Continues’ (2021) albumok a nemzetközileg is rangos angliai lemezkiadó, a Cherry Red Records gondozásában, globálisan kerültek kiadásra. Mindegyik kiadvány sokezres példányszámban fogyott világszerte, és kiemelkedő sikereket értek el az Egyesült Államokban, Japánban és Brazíliában, Angliában, Németországban, Olaszországban és Hollandiában. 2016 nyarán Steve Hackett a Djabe zenészeivel elutazott Szardínia szigetére, ahol a több mint ezeréves Nostra Signora di Tergu templom szomszédságában alkalmi hangstúdiót rendeztek be. Itt három napot közös zenéléssel indítottak és fejeztek be. A felvételek között a sziget szépségeiből és kultúrájából nyertek inspirációt. 24 sávos analóg szalagra készültek a felvételek, melyeket Budapesten a Djabe basszusgitárosa és zeneszerzője, Barabás Tamás formált kompozíciókká. Így született meg a ’Life Is A Journey – The Sardinia Tapes’, mely újszerűségével elmossa a határokat a zenei stílusok között. A 2021. május 28-án megjelent ’The Journey Continues’ koncertalbum anyagát a 2019-es azonos nevet viselő turnéjuk záró állomásán, Nyíregyházán rögzítették. A kiváló hang- és képanyag többféle formátumban is elérhető: 2CD/DVD, 2LP és negyedsávos magnószalag formájában, valamint az összes digitális platformon. A Djabe & Steve Hackett projekt 2022-es turnéja alapvetően a szardíniai felvételekre épül, de szokás szerint Genesis-, Steve Hackett- és Djabe-klasszikusok is helyet kapnak a műsorban. Ezenfelül játszani fognak a ’Csodaszarvas’ albumról is.A zenekar előadásmódjában ötvözi a dzsessz, a világzene és a progresszív rock műfajok erényeit, sajátos elegyet alkotva a műsorszámok összességét tekintve, de akár egyetlen kompozíción belül is. Kaszás Péter dobos más elfoglaltsága miatt nem tud részt venni a turnén, vendégként Oláh Gábor játszik a zenekarral.Steve Hackett – gitár, ének, szájharmonikaBarabás Tamás – basszusgitárÉgerházi Attila – gitár, ütőhangszerekNagy Ábel – billentyűs hangszerekKoós-Hutás Áron – trombita, szárnykürt Oláh Gábor – dob

 

 

A turné állomásai:

Augusztus 17. – Bécs, Porgy & Bess
Jegyvásárlás
Augusztus 18. – Budapest Jazz Club
JegyvásárlásAugusztus 19. – Debreceni Egyetem, Liszt Terem
JegyvásárlásAugusztus 20. – Olomouc, Bounty Rock Cafe
Jegyvásárlás
Augusztus 21. – Győr, Richter TeremJegyvásárlás

A 2020-ra tervezett, de előbb 2021-re, majd 2022-re elhalasztott koncertekre az eredetileg megváltott jegyek érvényesek!

Djabe, Hackett 2022

Megosztás