Legutóbb a Týr, Heidevolk és a Dalriada közös európai turnéjának vendégeként koncertezett Magyarországon a Dirty Shirt tavaly áprilisban, most viszont önálló turnéval tér vissza hazánkba, a Backstage Pubba március 17-én ’Letchology’ című 2019-es lemezével a román-magyar vegyes tagságú hardcore / folk metal / crossover zenekar. Vendégük a hasonló stílust képviselő Rumproof lesz.

Dirty Shirt

Dirty Shirt 1995-ben alakult Erdélyben, ám az első lemez megjelenéséig 5 év telt el. A 2000-es ’Very Dirty’ lemez kezdeti alternatív metalos témáit a folytatásban már progresszív metallal vegyítették, a ’Same Shirt Different Day’ azonban 10 évvel az első után jelent meg 2010-ben. Az azt követő három lemezzel a zenekar Kelet-Európa egyik legvegyesebb és legegyedibb hangzását építette fel, kiemelkedően a 2019-es ’Letchology’ nagylemezen, melyen a modern hardcore hangzást rengeteg egyéb műfajjal vegyítették, zenéjükben ugyanúgy megtalálható a folk / tradicionális népzene és az olyan világzenei műfajok, mint a reggae vagy a country, illetve az elektronikus / industrial elemek.

 

Rumproof

Hazai fronton a Rumproof erősíti az este felhozatalát, a pécsi kalózmetalos társaság friss, bemutatkozó nagylemezét 2018-ban adta ki, a ’Rogues Of The Seven Seas’ dalainak többsége angol nyelven szólal meg, zenéjükkel és mókás dalszövegeikkel pedig könnyedén jókedvre derítik a hallgatót.

A Hammer Concerts bemutatja:
Dirty Shirt
vendég:
Rumproof
2020.03.17.
Budapest
Backstage Pub

Facebook-esemény ITT.

Jegyek:

1999 Ft – elővételben február 17-ig
2499 Ft – elővételben
2999 Ft – a koncert napján és a helyszínen

Online jegy ITT vásárolható.

Linkek:

www.facebook.com/DirtyShirtRomania/
www.facebook.com/rumproofofficial/
www.facebook.com/hammerconcerts/

Megosztás