A dobos egy interjúban fejtette ki, hogy szerinte mekkora esélye lenne a Slayernek feltörekvő bandaként a mai körülmények között, és egy fontos jótanáccsal is ellátja a mostani generációt.

Dave Lombardo (ex-Slayer, Fantômas, Suicidal Tendencies, Misfits, Mr. Bungle, Dead Cross) azon elmélkedett, hogy mai internet-uralta világban milyen nehézségei lennének a Slayernek kezdő zenekarként, a véleménye egyszerre borús és derűs.

 

 

„Ha az első lemezünk megjelenésének idejében lett volna internet, szétcincáltak volna minket, ebben biztos vagyok. Úgyhogy a mai bandáknak csak azt tudom mondani, hogy álljanak a zenéjükhöz úgy, ahogy mi tettük annak idején: egyszerűen nem érdekelt minket, hogy ki mit szól a zenénkhez. Úgy éreztük, hogy kellően súlyos, sötét, brutális és gonosz. Volt benne valami különleges, valami egyedi, és éreztük, hogy ettől jó. A zenék, amiket akkoriban hallgattunk nagyon magasra tették a lécet, és tudtuk, hogy vagy valami hasonlóval, vagy egyenesen jobbal kell előrukkolnunk. Ez volt a célunk mindig is. Úgy gondolom, hogy a mai zenekaroknak is csak erre kellene koncentrálni: csak a saját megérzéseitekre hallgassatok, senki másra!
Egy másik dolog pedig, amibe sok banda bele tud mostanában süllyedni: túl sokat aggódnak azon, hogy a rajongótáboruk mit fog szólni az új anyagaikhoz. »Jaj ne, a rajongóink ezt utálni fogják!« Így nincsen fejlődés, így csak stagnálás van. A hosszútávú siker titka, hogy legyél annyira kreatív, amennyire csak tudsz. Valami ilyesmire törekedtünk mi is a Slayerrel. Például a ’Reign In Blood’ tökéletes ellentéte volt a ’South Of Heaven’-nek. Feje tetejére állítottuk a dolgokat. Aztán a ’Seasons In The Abyss’ megint más volt.
Oké, látom, hogy sok bandának működik, hogy újra és újra ugyanazt csinálják, de nekem nagyon jó érzés különböző megközelítéseket és stílusokat kipróbálni.”

Lombardo Dead Cross nevű zenekara legutóbb tavaly hallatott magáról, de a dobos megerősítette, hogy már úton van az új lemez.

Megosztás