Az Anathema gitárosa a Kscope segítségével ismét kiadja ’Monochrome’ című albumát. A frissített verzió a ’Monochrome/Colour’ címet kapta és négy bónuszdal lesz rajta.

Daniel Cavanagh

Az újdonság, melyen új felvételeket is hallhatunk, január 31-én, azaz ma kerül a lemezboltokba. Elsőként két akusztikus dal szólal meg, ezek a The Exorcist és a lentebb meghallgatható The Silent Flight Of The Raven Winged Hours. Ezeken felül pedig két eddig meg nem jelent friss szerzemény, a Found és a Scandinavia kap helyet a ’Monochrome/Colour’-on. Danny így nyilatkozott a lemezzel kapcsolatban: „Az albumnak van egy késő esti, gyertyafényes hangulata, mely felidézi az alkonyat fényét, amikor a nyári nap a horizont alá süllyed. Ez megágyaz a gondolatok és a merengés színhelyének, melyhez annyi ember tud kapcsolódni. Az anyag nagy része könnyedén landolhatott volna az aktuális Anathema-albumon – vagy bármelyik jövőbeli lemezen -, emiatt az egész zenekar nagyra értékelte. Számos kiemelkedő pontja van a lemeznek, a The Exorcist és a The Silent Flight of the Raven Winged Hours pedig az utóbbi évtized legjobb szerzeményei között vannak számomra. Elvenni őket a zenekartól nem volt egyszerű döntés, azonban annyira személyesek, hogy nincs szükségük a többiek hatására.”

Az eredeti, 2017-es ’Monochrome’ dalaiban Anneke Van Giersbergen (ének) és Anna Phoebe (hegedű) közreműködött. Ne feledd, hogy az Anathema március 18-án Budapesten lép majd fel, a vendégekről és az eseményről ITT írtunk.

’Monochrome/Colour’ dallista:

01. The Exorcist
02. This Music
03. Soho
04. The Silent Flight Of The Raven Winged Hours
05. Dawn
06. Oceans Of Time
07. Some Dreams Come True

Bónuszdalok:

08. The Exorcist (akusztikus)
09. The Silent Flight of the Raven Winged Hours (akusztikus)
10. Found
11. Scandinavia

Daniel Cavanagh - Monochrome/Colour
Megosztás