Caligula’s Horse – „Soha nem voltunk még ennyire eltökéltek, inspiráltak és elszántak”

írta karpatisz | 2020.03.14.

Az ausztrál progresszív metal csapat tegnap jelentette be, hogy elkészültek ötödik stúdióalbumukkal, mely ’Rise Radiant’ címmel jelenik meg május 22-én.

A Caligula’s Horse új lemezének produceri feladatait a csapat tagja, Sam Vallen látta el, a keverésért pedig Jens Bogren (Opeth, Devin Townsend Project, Leprous) felelt. A zenekar elmondása szerint a ’Rise Radiant’ műveit nagy odafigyeléssel készítették, mely naprakész művészi kifejezésként értelmezhető. A 'Rise Radiant' az emberi lét megtapasztalásának kompromisszummentes kutatása, élénk zenei színekbe öltöztetve. Ez a történet nyolc dalon keresztül lesz hallható, mely digipackes CD-n, gatefold borítóval ellátott dupla LP/CD és digitális változatokban lesz elérhető az InsideOut Music segítségével. A fizikai formátumokon két bónusz is helyet kap, az első egy Split Enz-feldolgozás, a Message To My Girl, a másik pedig egy Peter Gabriel mű, a Don’t Give Up. Utóbbiban Lynsey Ward (Exploring Birdsong) vendégeskedik.

A bejelentéssel egy időben az első önálló dal is felkerült a világhálóra, a The Tempest című dalt a dallista alatt hallgathatod meg. A csapat gitárosa így mesélt a lemezről: „A ’Rise Radiant’ egy olyan album, melyen közel egy évtizede dolgozunk, bepillantást enged mindabba, amit szeretünk a Caligula's Horse-ban: a változatosságot, a vadságot, a személyes gondolatainkat, a határaink feszegetését, és most mindezt sikerült úgy ötvözni, ahogy eddig még sosem. Soha nem voltunk még ennyire eltökéltek, inspiráltak és elszántak, hogy egy ilyen művet alkossunk. Elképesztően büszkék vagyunk a ’Rise Radiant’-ra, alig várjuk, hogy hallhassátok.”

’Rise Radiant’ dallista:

01. The Tempest
02. Slow Violence
03. Salt
04. Resonate
05. Oceanrise
06. Valkyrie
07. Autumn
08. The Ascent
09. Don't Give Up
(Peter Gabriel-feldolgozás)
10. Message To My Girl (Split Enz-feldolgozás)

Legutóbbi hozzászólások