Demons & Wizards – Nyilvánossá tették végre az új album részleteit

írta CsiGabiGa | 2019.12.05.

Már 2017 óta tudjuk, hogy újra összeállt az Iced Earth főembere, Jon Schaffer a Blind Guardian énekesével, Hansi Kürschsel és készülnek a harmadik Demons & Wizards-albumra. Most végre itt vannak a részletek: megjelenési dátum, borító, dalcímek, közreműködők.

Két éve készül az új nagylemez, közben újra kiadták az első kettőnek a remaszterizált változatát és egy nyári fesztiválturnét is lenyomott a zenekar. A lemezről azonban szinte semmi hír nem volt azon kívül, hogy készül. Eddig. Most végre fellebbentették a fátylat, megtudhattuk, hogy az egyszerűen csak 'Demons & Wizards III'-re keresztelt album 2020. február 21-én jelenik meg a Century Media Recordsnál.

Schaffer kijelentette: „Nagyon izgatott vagyok, hogy ennyi év után kiadunk egy újabb Demons & Wizards-albumot. Úgy érzem, valami igazán különleges anyagot raktunk össze, és nagyon várom, hogy megtudjam, mit gondolnak a rajongók. Én büszke vagyok erre az albumra. Ez határozottan egy epikus méretű utazás.”

„A 2019-es év rendkívül izgalmas volt a Demons & Wizards számára. Sok mindent elértünk. Sokat! Ez a harmadik album biztosan a karrierünk csúcspontja lesz. Jegyezzétek meg a szavaimat, imádni fogjátok ezt az albumot!” – tette hozzá Kürsch.

A 'Demons & Wizards III' dallistája:

01. Diabolic
02. Invincible
03. Wolves In Winter
04. Final Warning
05. Timeless Spirit
06. Dark Side Of Her Majesty
07. Midas Disease
08. New Dawn
09. Universal Truth
10. Split
11. Children Of Cain

A felvételeken közreműködő zenészek az alábbiak:

Hansi Kürsch – ének és vokál
Jon Schaffer – ritmus- és szólógitár, basszusgitár, 6- és 12-húros akusztikus gitár, mandolin, billentyűs hangszerek, vokál

Brent Smedley – dobok
Jim Morris – gitár, vokál
Jake Dreyer – gitár
Ruben Drake – basszusgitár
Thomas Hackman, Olaf Senkbeil, John Jaycee Cuipers, Zakery Alexander, Jeff Brant, Todd Plant, Jerome Mazza – vokál
PA'dam Chamber Choir – kórus

A 'Demons & Wizards III' előrendelése december 13-án kezdődik, most már csak az új dalok bemutatására várunk.

Legutóbbi hozzászólások