At Night I Fly – Decemberben érkezik a hazai proggerek első nagylemeze

írta karpatisz | 2019.11.07.

’Mirror Maze’ címmel érkezik a hazai progresszív metal csapat első nagylemeze. Az At Night I Fly még 2012-ben mutatkozott be, tagjai a Stonehenge, az After Crying, a Dreyelands, a Wendigo, a K3 és a Wall of Sleep zenekarokból ismertek.

A Bátky ’BZ’ Zoltán (ének), Horváth András Ádám (gitár, háttérvokál), Springer Gergely (basszusgitár) és Nagygyörgy Gábor (dobok és ütőhangszerek) felállású csapat ezúttal egy antológiát írt, amelyben egy témát több szemszögből mutatnak meg. A dalok példák arra, hogy az emberek hogyan élnek, mi a végzetük, hogyan keverednek ki az egyéni útvesztőkből, mint különböző választási lehetőségek, előre nem látható útelágazások, csalások és kísértések. Ezek azok a témák, amelyekkel szemben könnyen alul maradhatunk, de ezeket legyőzve egy a célunk, hogy emberek maradjunk.

Az albumon több vendég zenél: Kővágó Zsolt (Dreyelands, Honeybeast) billentyűs hangszereken, mellette pedig egy vonósnégyes – Horváth Anita (hegedű), Nagy Szilvia (hegedű), Tuza Boglárka (brácsa) és Helecz Dániel (cselló) , akikkel a gitáros dolgozott együtt. A produceri feladatokat is Horváth András Ádám látta el, a keverésért és a maszter készítéséért Hidasi Barnabás felelt, aki több hazai csapattal is dolgozott: Tankcsapda, Depresszió, Magma Rise és még sokan mások.

A lentebb látható borítót Rajkai Péter fotói díszítik, végleges formába azonban Nagy Olívia képzőművész hozta, a belső kiskönyvvel együtt. A ’Mirror Maze’ december 6-án lát napvilágot a Nail Records gondozásában CD lemezen és a digitális platformokon. A csapat Bandcamp-oldaláról meg lehet majd vásárolni a különleges 96kHz/24bit nagyfelbontású formátumot is. Az előrendelés IDE kattintva már lehetséges.

’Mirror Maze’ dallista:

01. Silent...
02. Gethsemane
03. The Pit
04. Afterlife
05. Shattered Mirror Bay
06. Uriel
07. Towards The Black Light
08. ...Prayer
09. Wanted To Be