Foreigner – Kettős látásom van vagy tényleg két énekes áll a színpadon?

írta CsiGabiGa | 2019.10.02.

Néhány alkalommal színpadra lépett a Foreigner eredeti felállása, hogy megosztva a színpadot a jelenlegi tagokkal, közösen ünnepeljék a kultikus 'Double Vision' album megjelenésének 40 éves évfordulóját. Szerencsére nem felejtették el megörökíteni ezt a különleges eseményt, így hamarosan egy új CD/DVD/Blu-ray kiadványnak örülhetünk.

Több mint 80 millió eladott lemezzel és 16 Top 30-as slágerrel a Foreignert az egyik legnépszerűbb rock produkcióként üdvözlik világszerte. Most a 'Foreigner - Double Vision: Then And Now' kiadvánnyal a nézők is részesei lehetnek, amint az eredeti zenekar tagjai csatlakoznak Mick Joneshoz és a Foreigner jelenlegi felállásához, először a zenekar 40 éves története során. A zenekar mindkét inkarnációja ugyanazon a színpadon szerepelt. Kelly Hansen idén tavasszal mesélt élményeiről a közös koncertek kapcsán.

A Foreigner eredeti tagjai, Lou Gramm, Al Greenwood, Dennis Elliott, Ian McDonald és Rick Wills együtt léptek színpadra Mick Jonesszal és a Foreigner jelenlegi felállásával: Kelly Hansennel, Tom Gimbellel, Jeff Pilsonnal, Michael Bluesteinnel, Bruce Watsonnal és Chris Frazierrel, előadva néhány legnépszerűbb dalukat, hogy felidézzék az emlékeket régi és új rajongóik számára. A felvétel még 2017 októberében készült a Michigan állambeli Mount Pleasantban, a Soaring Eagle Casino & Resortban.

A 4K Ultra HD-ben több mint 24 kameraállásban készült film egyedi CGI animációkkal, lézerekkel, köddel, effektekkel kiegészülve új szintre emeli az egyébként is káprázatos színpadi teljesítményt. A Feels Like The First Time volt a legelső dal, melyet az eredeti tagok együtt játszottak, először 30 év után. A ráadásban a Hot Blooded egy szikrázó finálé lett, melyben a zenekar mindkét inkarnációja egyesült a színpadon és a közönség állva tombolt. Az I Want To Know What Love Is-ben pedig a lélegzetelállító gospel előadásra csodálkozhattunk rá, melyben első alkalommal csatlakozott az Albert Strickland & Cho'Zen kórus az együttes dupla felállásához.

CD dallista:

01. Cold As Ice
02. Head Games
03. Waiting For A Girl Like You
04. Headknocker
05. The Flame Still Burns
06. Urgent
07. Juke Box Hero
08. Feels Like The First Time
09. Double Vision
10. Blue Morning, Blue Day
11. Long, Long Way From Home
12. Dirty White Boy
13. I Want To Know What Love Is
14. Hot Blooded

DVD és Blu-ray dallista:

01. Cold As Ice
02. Head Games
03. Waiting For A Girl Like You
04. Headknocker
05. Say You Will
06. Urgent
07. Starrider
08. Juke Box Hero
09. Feels Like The First Time
10. Double Vision
11. Blue Morning, Blue Day
12. Long, Long Way From Home
13. Dirty White Boy
14. I Want To Know What Love Is
15. Hot Blooded

*Bónusz

16. The Flame Still Burns
17. Fool For You Anyway

A 'Foreigner - Double Vision: Then And Now' CD+DVD, Blu-ray+CD, limitált 2LP+Blu-ray és digitális formában jelenik meg november 15-én.

A Foreigner a 2009-es 'Can't Slow Down' óta nem adott ki stúdiólemezt, de válogatásokkal és különleges koncertfelvételekkel azóta is rendszeresen elhalmoznak minket. Legutolsó nagy dobásuk a jelenlegi felállástól a tavalyi szimfonikus koncertkiadvány volt, míg az eredeti felállástól az 1978-as Rainbow Theater-béli koncertet újították fel. Ezekre teszi fel a koronát a két formáció közös koncertje.