Riot V – A legendás zenekar last minute klubkoncertet ad Budapesten! (x)

írta Hard Rock Magazin | 2019.09.27.

Váratlanul érkezett a hír, hogy az Európát járó amerikai Riot V az utolsó pillanatban Budapestet is beszúrta a turné állomásai közé. Ám koncertjük a korlátozott befogadóképességű Backstage Pubban lesz, így nem érdemes sokáig várni a jegyvásárlással.

Exkluzív klubbuli keretében Budapestre érkezik az amerikai Riot V, akik tavaly áprilisban megjelent új anyagukat, az egyébként kitűnően sikerült 'Armor Of Light' című nagylemezüket hozzák el a Backstage Pubba. A Todd Michael Hall énekessel készült második korong dalaiból múlt évben már adtak egy ízelítőt a magyar közönségnek a Primal Fear vendégeként, most viszont teljes hosszúságú, headliner programmal készülve térnek vissza. Az 1975-ben alakult Riot az amerikai dallamos power metal legelső zenekarai között van, és rövid szünetektől eltekintve folyamatosan aktívak voltak. Mark Reale alapító gitáros 2012-es halála után a zenekar tagjai úgy döntöttek, Riot V néven viszik tovább a zenekar örökségét, továbbra is aktívan, új dalokat készítve. Tavalyi japán körútjukról a nyáron jelentettek meg koncertfilmet.

Vendégük a szintén több évtizedes múltú Stress zenekar lesz, akik a korai magyar heavy metal úttörőjeként rengeteg kultikus szerzeménnyel erősítették a hazai színteret. Bár az 1977-es alakulás óta két nagylemez készült el, a zenekar a '80-as években itthon a legnépszerűbb heavy metal előadók közé tartozott, de akkor csak egy 1986-os demófelvételt tudtak felvenni olyan dalokkal, mint az Acélkerék és a Séta éjfélkor. A 'Kísértetkastély' című első nagylemez végül 1991-ben jelent meg, amit a 2005-ös 'A tűz még ég' című második követett, Lőrincz Tibor énekes pedig a mai napig lelkesen tartja életben a zenekart.

A Hammer Concerts, a Rock 1 és az Eat Metal Records bemutatja:
Riot V (USA) - Exkluzív klubbuli, teljes headliner show!
vendég: Stress (H)

2019.11.07.
Backstage Pub
Kapunyitás 18:00

JEGYÁRAK (limitált darabszám):
4999 - elővételben, 2019. november 6-án éjfélig,
5999 - a koncert napján és a helyszínen

Jegyek online a Rock1 felületén vásárolhatók!

Facebook-esemény ITT!