fbpx

European Mantra – Megjelenés előtti lemezbemutató a Müpában (x)

írta Hard Rock Magazin | 2019.09.15.

Különleges koncertre készül Borlai Gergő és csapata a hónap végén, hiszen "lemezbemutató" eseménynek van meghirdetve következő koncertjük. A 'B.O.T.' címre keresztelt friss lemez azonban előreláthatólag csak novemberben jelenik megi. 

Lehetetlen feladatra vállalkoznánk, ha a European Mantra zenéjét egyetlen stílusba próbálnánk besorolni. Zenéjükben keverednek a pop, a blues, a metal és a funky jegyei. Az eredmény mégsem a műfajok közötti csapongás: a nagyon különböző stílusokat ugyanis nem összeolvasztani akarják, inkább egy összetett, szélsőséges érzelmi világot mutatnak be a zene segítségével.

Az együttest tizennyolc évvel ezelőtt álmodta meg Borlai Gergő, hogy az általa „nem hagyományosnak” nevezett zenei elképzeléseit a közönség elé tárja. Borlai szerző- és producertársa a gitáros Lukács Péter. A billentyűknél az EmeRTon-díjas Nagy János teszi teljessé a hangzást, basszusgitáron pedig Barabás Tamás egészíti ki a nem mindennapi ritmusszekciót. A zenekar ritkán adhat koncertet, mert Borlai Gergő évek óta Los Angelesben él és világsztárokkal játszik, de amikor csak teheti, Magyarországra látogat, hogy együtt zenélhessen barátaival és a hazai közönséget is elkápráztassa.

Az együttes szeptember 29-én, vasárnap este mutatja be új lemezét, amelyet Borlai Gergő Amerikában megélt zenei élményei ihlettek. Olyan koncert lesz ez, amelyen sokkal több hang hangzik el, mint ami egy koncertbe belefér. Nem tévedés – ez lehetséges. Aki ismeri, tudja, aki még nem, itt a lehetőség, hogy megízlelje a felfoghatatlan zene fogalmát.

2019. szeptember 29. vasárnap 20:00 — 22:00
Müpa, Budapest

Jegyárak: 2900 Ft, 3500 Ft és 4500 Ft.

Facebook-esemény ITT.

Legutóbbi hozzászólások