The Sign – Így szól, ha egy rabmadár kiszabadul

írta Hard Rock Magazin | 2019.09.12.

Belevaló rockos ütemek, fülbemászó vokálok és zseniális gitárjátékok – ezek jellemzik a The Sign legújabb felvételét. Megérkezett a Rabmadár!

A pimaszul fiatal zenészekből álló miskolci zenekar áprilisban jelentette meg ’Többet mond itt minden rólad’ című bemutatkozó albumát, amiről most belevalóbb oldalukat mutatják meg a nagyközönségnek. Legújabb daluk mind zenei, mind képi világát tekintve kicsit eltér a banda előző megjelenéseitől és inkább a srácok rockosabb énjét helyezi előtérbe.

„Különösen boldog vagyok, mert Green Day- és AC/DC-dalokon nőttem fel és tanultam meg gitározni. Ezzel a dallal és klippel ezt az érzést akartuk feleleveníteni. A Rabmadár egy ízig-vérig autentikus rockdal, ami a szabadságról szól.” – mesélte Czinke Máté.

A dalhoz egy zúzósabb klip is készült, amit nem más, mint a zenekar dobosa, Kollár Ábel rendezett. „Rengeteg ötletünk volt a klippel kapcsolatban. Szerettük volna teljesen átadni a klip hangulatát és energiáját – mesélte Ábel. – Nagyon örülök, hogy meg tudjuk mutatni egy kicsit más arcunkat is.” – tette hozzá.

A korongon olyan zseniális trackek kaptak még helyet a Rabmadár mellett, mint az Igazán, a Királylány, vagy a nagysikerű Ő, ami a Dal 2019-ben egyenesen a 30 legjobb produkció közé menetelt. A srácok hobbi garázsbandából rövid idő alatt díjnyertes és folyamatosan koncertező formációvá nőtték ki magukat. A fiúk profizmusuk mellett szerethető karakterükkel is azonnal a közönség szívébe lopják magukat.