Slipknot – A legnagyobb zúzás közben is vigyáznak közönségükre

írta Wardrum | 2019.08.02.

Corey Taylor, a zenekar énekese nemrég példás odafigyeléssel előzte meg, hogy néhány rajongójuknak komolyabb sérülése legyen.

A Knotfest Roadshow San Bernardino-i állomásán annyira elszabadult az őrület, hogy már a színpadról is látszott, hogy néhány másodpercen belül több ember is komoly sérüléssel számolhat. A reddit fórumozói közül többen a helyszínen voltak, néhányan csak videózták a készülő tragédiát. Volt, aki segíteni próbált, ámde hasztalanul. „Gyerekek és nők is a földön voltak, láthatóan eszméletlenül, míg körülöttük továbbra is ment a circle pit. Ha Corey nem állítja le a dalt, többen maradandó sérüléseket szenvedtek volna.”

Egy másik kommentelő szavai: „Elég nagydarab arc vagyok és mellettem is egy hasonló felépítésű fazon állt, de még mi is alig tudtunk segíteni az egyik srácon. Azt láttuk, hogy feláll, elesik, megint megpróbál felállni, megint elesik és csak néztük, ahogy kiabálja, segítsetek, segítsetek.”

Szerencsére Corey Taylor is résen volt, leállította a műsort: „Mindenki lépjen hátrébb b****átok meg! Senkinek sem eshet baja, amíg itt vagyok!”

Több forrás szerint végül a fesztivál elsősegély-nyújtó csapatára is szükség volt, hogy kiemeljék a sérülteket. Mind szeretjük kiengedni a gőzt koncerteken, azért is imádjuk ezt a műfajt, de ez a hír álljon itt figyelmeztetésül, hogy milyen fontos: egymásra is vigyázzunk a bulikon!

A ’We Are Not Your Kind’-ról Shawn Crahan jóvoltából ezt tudhattuk még meg: „A lemezre került dalokon kívül még összehoztunk és felvettünk 15 nótát. Ezek közül legalább 7-et ráadásul énekkel együtt! Látható, hogy rengeteg anyagunk jött össze, mindössze csak annyit kellett tennünk, hogy átgondoljuk, mi az, ami passzolni fog a gondolatmenetbe, amit a ’We Are Not Your Kind’ képvisel.

A lemez címéről Corey Taylor pedig ezt mondta: „Manapság mindenki szemben áll mindenkivel. Olyan könnyen és gyorsan tudunk ellenségként tekinteni egymásra. A gyerekeinknek és a rajongóinknak ez nem valami kellemes világ. Mostanában nagyon veszélyes különbözni. Hát én ebből nem kérek. Én különbözőként nőttem fel. Ismerem a fájdalmat, ami ezzel jár, máshogy néznek rád az emberek. És én most megtehetem, hogy kiállok és elmondom: Képzeld csak, nem számít, hogy ki vagy, nem számít, hogy nézel ki, kit szeretsz és mit hiszel. Családdá kovácsol bennünket ez a zene, amit szeretünk. Nem hagyjuk, hogy a beteg gyűlöleted hatalmába kerítsen minket. Mi nem a te fajtád vagyunk, és te se leszel soha a miénk.”

Mint korábban kiderült, a ’We Are Not Your Kind’ igazából csak egy sor lett volna az All Out Life című dalból, de végül sokkal több lett. Taylor: „Nem gondoltam volna, hogy ennyire túlnő saját magán. Azt hittem, csak egy remek kis sor lesz, amit majd a közönség skandálhat. Hallottam 50000 ember hangját, amint égbe emelt öklökkel kiáltják. Aztán a sor saját életre kelt és én is elkezdtem agyalni, hogy milyen nézőpontból lehetne még tovább értelmezni ezt a sort.”

A zenekar a napokban tette közzé harmadik dalát a vészesen közelgő friss lemezükről, további örömhír, hogy jövőre is meglátogatnak minket.