Epica – Akusztikus felvételekkel kibővítve újra kiadják a 'Design Your Universe'-t

írta CsiGabiGa | 2019.07.23.

A holland metalcsapat mérföldkőnek számító albumának, a 'Design Your Universe'-nek 10. évfordulóját ünnepli. E különleges alkalomból az Epica újra kiadja a rajongók kedvencét egy „Gold Edition” változatban.

Október 4-én jelenik meg a Nuclear Blast kiadónál az Epica 2009-es albumának Joost van den Broek által remixelt és remaszterizált változata újragondolt grafikájú borítóval és egy bónusz lemezzel, mely a 'Design Your Universe' dalainak újonnan felvett akusztikus változatait tartalmazza.

Simone Simons énekes kijelentette az újrakiadással kapcsolatban: „A 'Design Your Universe' album nagyon kedves számomra, nemcsak a zene, hanem a mögöttes üzenet miatt is. Alig várom a jubileumi kiadást és a közelgő koncerteket. A bónusz CD méltó kiegészítője az albumnak és alig várom, hogy hallhassátok mindannyian!”

A 'Design Your Universe' újrakiadása 2 CD-n és digitális változatban lesz elérhető. Az akusztikus dalok ugyanakkor különálló picture disc formában is megjelennek. Az előrendelés augusztus 9-én indul.

Mielőtt Dél-Amerikába indulnának, a 10. évfordulóhoz kapcsolódóan az Epica néhány különleges koncertet ad majd Európában, kezdve az oberhausenivel a megjelenés napján, október 4-én.

Novemberben jelenik meg a ’The Essence Of Epica’ című könyv, egy bőkezűen illusztrált, magas minőségű keményfedeles kiadvány a szimfonikus metal titánjainak történetéről, új Epica-lemez viszont nem várható 2020 vége előtt.