Sons Of Apollo – „Ez egy gyilkos koncertcsomag lesz!”

írta karpatisz | 2019.06.03.

Az InsideOut Music egy órával ezelőtt tette közzé, hogy ‘Live With The Plovdiv Psychotic Symphony’ címmel érkezik a Bulgáriában felvett különleges koncertfilm.

A Mike Portnoy és Derek Sherinian által életre hívott formáció különleges koncertet adott a Bulgáriában található Plovdiv városában, ahol az első felvonásban önállóan szerepelt az ötösfogat, ahol a ’Psychotic Symphony’ volt a főszereplő. Az est második részében érkezett a különleges feldolgozás műsor, ahol a Plovdiv Psychotic Symphony névre keresztelt vonószenekar és kórus is ott volt a Sons Of Apollo tagjai mellett. Ebben a részben Led Zeppelin-, Rainbow-, Aerosmith-, Ozzy Osbourne-, Pink Floyd- és Queen-feldolgozásokat adtak elő. Már a turné korai szakaszában meghirdették, hogy az est műsorát rögzítik egy jövőben megjelenő kiadványhoz.

A várakozásnak most már vége, hiszen a német kiadó bejelentette, hogy augusztus 30-tól lesz kapható a ‘Live With The Plovdiv Psychotic Symphony’ címre keresztelt újdonság, 3 CD + DVD + Blu-ray lemezeket tartalmazó Artbookban, 3 CD + DVD special edition variációban és természetesen önálló Blu-ray korongon. A csapat ehhez a hírhez még azt is hozzácsapta, hogy a második nagylemez megjelenését 2020 januárjára tűzték ki, amelyhez kapcsolódva turné is indul.

Mike Portnoy így kommentálta a plovdivi film megjelenésének hírét: „Már több zenekarommal adtunk ki koncertkiadványt az elmúlt években, de azt kell mondjam nektek, hogy a Sons Of Apollóval felvett az egyik legkülönlegesebb mind közül. Mindent tökéletesen sikerült összehangolnunk arra az estére, egy csodálatos római kori amfiteátrum, egy nyári este. Az első részben csak SoA-anyag szólalt meg, míg a másodikban egy erre az alkalomra összeállított feldolgozáscsokor. Ezt még megfejeltük egy szimfonikus zenekarral és kórussal is. Egy varázslatosan sikerült este volt, amit most már a teljes világgal megoszthatunk, ez egy gyilkos koncertcsomag lesz!”

‘Live With The Plovdiv Psychotic Symphony’ dallista:

CD 1:

01. God Of The Sun
02. Signs Of The Time
03. Divine Addiction
04. That Metal Show Theme 
05. Just Let Me Breathe
06. Billy Sheehan Bass Solo
07. Lost In Oblivion 
08. Jeff Scott Soto Solo Spot (The Prophet’s Song / Save Me)
09. Alive
10. The Pink Panther Theme
11. Opus Maximus

CD 2:

01. Kashmir
02. Gates Of Babylon
03. Labyrinth
04. Dream On
05. Diary Of A Madman
06. Comfortably Numb
07. The Show Must Go On
08. Hell’s Kitchen
09. Derek Sherinian Keyboard Solo
10. Lines In The Sand

CD 3:

01. Bumblefoot Guitar Spot
02. And The Cradle Will Rock
03. Coming Home