Nad Sylvan – A második dal a „Vámpír trilógia” zárókorongjáról

írta karpatisz | 2019.06.01.

Július elején jelenik meg a Steve Hackett zenekarában dolgozó frontember önálló albuma, amelyet egy klippel támogatott új dal megosztásával népszerűsítenek.

A 2015-ös ‘Courting The Widow’ és a 2017-es ’The Bride Said No’ zárókorongja még a nyáron megjelenik. A ‘The Regal Bastard’ írását a második rész megjelenése után elkezdte Nad, amikor is az első ötleteit rögzítette és továbbküldte zenésztársainak, akiknek teljesen szabad kezet adott. Több alkalommal szünetet kellett tartani a lemez készítése közben, hiszen számos más kötelezettségének is eleget tett, de ennek köszönhetően minden alkalommal friss fejjel tudott nekilátni a munkának, így különböző perspektívákból látta az egész folyamatot. A munkálatokat teljes egészében mintegy két hónappal ezelőtt fejezték be, Nad akkoriban napi 15-20 órát dolgozott, hogy befejezze lemezét, mielőtt Steve Hackett zenekarával ismét útra kelt volna. A címadó dal zenéje már 2018 elején megvolt, de a szöveget és a dallamokat mintegy kétnapi intenzív munkával fejezte be. Ekkorra a „master” változata is elkészült az anyagnak. Ismét ott voltak azok a zenészek, akik a 'The Bride Said No' munkálataiban részt vettek: Anders Wollbeck két dal írását, a hangszerelést és a produceri feladatokat látta el. Továbbá Steve Hackett (gitár), Guthrie Govan (gitár), Tony Levin (basszusgitár), Jonas Reingold (basszusgitár) és Nick D'Virgilio (dobok) szólaltatta meg a zenei alapot. Sheona Urquhart, Jade Ell és Tania Doko énekével segített be, továbbá egy kórust is sikerült összehozni, melynek tagjai a trilógiában szereplő összes énekes, hogy a történet teljes legyen. Ehhez a részhez Nick Beggs is csatlakozott.

Nad így nyilatkozott a Meet Your Maker című dalról, amely az I Am The Sea után került terítékre: „Ebben a dalban énekel a csodálatos Tania Doko, továbbá Tony Levin és Nick D’Virgilio is szerepel benne. A többiről magam gondoskodtam. A Meet Your Maker egy tipikus dal abból a szempontból, hogy egy progos alapra hoztam egy kis R&B/soul hatást, amelyet a rock és a színházi sötét elemekkel kombináltunk. Nem igazán hallottam még mást, aki ezeket a hangokat használta volna, ezért azt hiszem egy különleges darabja ez a mai kor zenéjének, amelyet a kiváló hangszeresek és énekesek adnak elő. Nagyon büszke vagyok rá!”