Graham Bonnet Band – Újabb koncertfelvétel jelenik meg

írta CsiGabiGa | 2019.05.31.

Tavaly decemberben jelent meg a részben összeállt Alcatrazz 'Parole Denied – Tokyo 2017' felvétele. Most jön ugyanannak a koncertnek a másik része, ahol az eredeti GBB-felállás játssza Graham Bonnet pályafutásának legnagyobb slágereit. A 'Live in Tokyo 2017'-ről elsőként az MSG 1982-es klasszikusát, a Samurait mutatták be.

Lassan Graham Bonnet is kezd a Deep Purple-höz hasonlatosan több élő felvételt kiadni, mint stúdiólemezt. Még 2017-ben jelent meg a 'Live... Here Comes The Night', melyet a 2016-os Frontiers Rock fesztiválon vettek fel (és bár ez nem az ő érdeme, de egy évvel korábban a Rainbow is kiadta az 1980-as Monsters Of Rock fesztivál anyagát, ahol Bonnet énekel). Tavaly nyáron a ’Meanwhile, Back In The Garage’ című új szólóalbum bónuszlemezeként jelent meg a 'Live From Daryl's House 2018' című DVD, még decemberben jött ehhez az Alcatrazz 'Parole Denied – Tokyo 2017', július 12-én pedig ennek a koncertnek a másik része jelenik meg Graham Bonnet Band 'Live in Tokyo 2017' címen.

Persze mindez összhangban van a Frontiers Music törekvéseivel, akik egyre több koncertfelvételt készítenek mostanában, zömmel a saját szervezésű fesztiváljaik felvételeit adják ki az istállójukhoz igazolt zenekarok és szólisták szereplésével. De most egész más a helyzet.

2017 márciusában a Graham Bonnet Band három speciális koncertet adott Japánban. Ezeken Graham Bonnethez és a Jimmy Waldóhoz – aki jelenleg is a GBB tagja – csatlakozott Gary Shea, az Alcatrazz eredeti basszusgitárosa és a Graham Bonnet Band két muzsikusával, Mark Benquechea dobossal és Conrado Pesinato gitárossal kiegészülve játszottak egy kizárólag Alcatrazz-dalokból álló műsort. A tokiói koncertet felvették, ez jelent meg tavaly év végén Alcatrazz 'Parole Denied – Tokyo 2017' címmel. A koncert viszont ennél jóval hosszabb volt, és ha már ott voltak a kamerák, vették az első részt is. Ebben a GBB akkori aktuális felállása, az azóta távozott Conrado Pesinato gitáros, Beth-Ami Heavenstone basszusgitáros, Jimmy Waldo billentyűs és Mark Benquchea dobos Graham Bonnet 40 éves pályafutásának további nagy slágereit játszották, köztük Rainbow-, MSG- és Impellitteri-dalokkal. A kiadványra rákerült még a 'Meanwhile, Back In The Garage' egyik dalának alternatív verziója is.

A Frontiers Music büszke arra, hogy ennek a legendás koncertnek immár minden részletét a rajongók elé tárhatja, természetesen ezúttal is a szokásos digipak CD + DVD kombóban. Kedvcsinálónak mindjárt itt a Samurai, melyet eredetileg a Michael Schenker Group 1982-es 'Assault Attack' lemezére énekelt fel Bonnet.

A 'Live in Tokyo 2017' dallistája:

01. Eyes Of The World
02. California Air
03. S.O.S.
04. Night Games
05. Stand In Line
06. Into The Night
07. Love's No Friend
08. Dancer
09. Samurai
10. Desert Song
11. Rider
12. Since You've Been Gone
13. Assault Attack
14. All Night Long
15. Lost In Hollywood
16. The Crying Chair (Alternate Lyric Version)