Timo Tolkki’s Avalon – Új dal Anneke Van Giersbergennel: Hear My Call

írta TAZ | 2019.05.20.

Június közepén szállítja le új lemezét a Stratovarius egykori gitárosához, Timo Tolkkihoz köthető banda. A lemezről most a második dal hallgatható meg.

A Frontiers Musicnál jelenik meg június 14-én a Timo Tolkki's Avalon harmadik lemeze ’Return To Eden’ címmel. A Stratovarius egykori gitárosa a 2014-es Avalon-album után a Chaterina Nix-szel összehozott Chaos Magic-lemezzel hallatott magáról, majd 2017-ben egy rövid turnéra indult, melynek a ’Songs From My Career (1987-2017)’ címet adta. Új albumára a korábbiakhoz hasonlóan ismét hívott vendégeket, a névsor így néz ki: Todd Michael Hall, Mariangela Demurtas, Zachary Stevens, Anneke Van Giersbergen és Eduard Hovinga. Az album producere a Secret Sphere gitárosa, Aldo Lonobile volt.

Timo Tolkki lelkesen nyilatkozott az anyagról: „Azt szeretném mondani, hogy Tolkki visszatért! Úgy érzem, hogy ez az eddigi egyik legjobb munkám, és hiszem, hogy az énekesek és a zenészek túlszárnyalták kötelességüket. Egy nagyszerű lemezt készítettünk, remélem, hogy a rajongóknak is tetszeni fog.”

A ’Return To Eden’-ről a Promises után most az Anneke Van Giersbergennel készített Hear My Call tesztelhető.