fbpx

Flat Earth – Novemberben jelenik meg az egykori HIM és Amorphis tagok debütlemeze

írta TAZ | 2018.09.18.

Bemutatta első lemezének borítóját és dallistáját a Linde (ex-HIM), Gas Lipstick (ex-HIM), Niclas Etelävuori (ex-Amorphis) és Anttoni Pikkarainen (Polanski) felállású Flat Earth. A csapat bemutatkozó albumát a neves Finnvox stúdióban rögzítette Hiili Hiilesmaa producerrel, és a friss hírek szerint hamarosan meg is jelenik.

Alternatív rockban utazik a finn Flat Earth, melynek tagjai a HIM-ből ismert Mikko "Linde" Lindström gitáros, Mika "Gas Lipstick" Karppinen dobos, az egykori Amorphis-basszer, Niclas Etelävuori és a Polanski énekese, Anttoni "Anthony" Pikkarainen. A banda a finn Finnvox stúdióban rögzítette bemutatkozó lemezét Hiili Hiilesmaa producerrel, akinek nevéhez több HIM- és Amorphis-album is köthető. A lemez dalainak nagy része Niclas Etelävuori basszerhez köthető, de Gas és Linde is hozott dalokat az albumra.

„Zenekarokban eltöltött húsz év után elérkeztem egy pontra, ahol elgondolkodtam, hogy valami mást kellene csinálni – mesélte Niclas –, azonban rájöttem, hogy a merevlemezemen még ott vannak ezek a dalok, amikkel semmit sem kezdtem. Szóval csak meg akartam szabadulni tőlük, és megnézni, mi lesz ebből. Azonban átvették az irányítást és egyre jobban ezekre kezdtem összpontosítani.”

A csapat debütlemeze november 9-én jelenik meg ’None For One’ címmel a Drakkar Entertainment gondozásában, és alább a korábban bemutatott Blame mellett a borító és a dallista csekkolható.

’None For One’ számlista:

01. Subhuman
02. Blame
03. Given Time
04. Cyanide
05. None For One
06. The Glow
07. Noble Swine
08. Limelight
09. Freedoom
10. Blunt
11. Kill My God

Legutóbbi hozzászólások