Conception – „Mindannyiunk számára meglepő élmény volt ismét találkozni egymás zeneiségével”

írta TAZ | 2018.04.30.

Húsz év után ismét összeállt a norvég progresszív metal csapat, a Conception. A zenekar visszatéréséről már azóta pletykálnak, mióta Roy Khan új szólódalt mutatott be április elején, hosszú idő után. A banda tervei szerint új anyaggal ősszel jelentkezne.

Április elején új dalt mutatott be Roy Khan, a Kamelot és a Conception egykori énekese, mely után azonnal elindultak olyan pletykák, hogy ismét összeáll a Conception, mivel Roy visszatért a zenei körforgásba. A rajongók pár felvételt közzé is tettek a neten, melyet a csapat próbaterme előtt készítettek, így nem olyan meglepő, hogy most már hivatalosan is ismét működik a Conception.

„Nagyszerű újra együtt. A közöttünk levő szoros kötelék nagyon erős alapot ad a kreativitásnak. Alig várjuk, hogy bemutassuk új zenéinket, ami érzésünk szerint fejlődést mutat, de még mindig magán hordozza a Conception védjegyeit.” – mondta Roy Khan a visszatéréssel kapcsolatban.

A banda négy albumot adott ki pályafutása során, és 1998-ban oszlott fel, miután Khan csatlakozott a Kamelothoz. 2005-ben ugyan összeálltak egy koncert erejéig, de azóta mindenki más utakon járt. „Egyet tudok érteni Roy-jal. Úgy hiszem, hogy mindannyiunk számára meglepő élmény volt ismét találkozni egymás zeneiségével, és rájönni, hova vezet minket ez a munka.” – tette hozzá Tore Østby gitáros.

A banda PledgeMusic kampány keretein belül kalapolja össze a pénzt az új EP-re, amit ősszel terveznek kiadni. Persze a munkálatokat már elkezdték, és olyan gárdát verbuváltak maguk köré, akik hisznek a Conception visszatérésében.