Neal Morse – Akusztikus, dalszerző-album jön februárban

írta karpatisz | 2017.11.19.

Rengeteg helyen járt a The Neal Morse Band az elmúlt évben a ’The Similitude Of A Dream’ bemutatója kapcsán. Néhány város – vagy épp az aktuális történések – megihlették Nealt, és így születettek meg azok a dalok, amelyek a februárban érkező albumon kapnak helyet.

Mozgalmas évet tudhat maga mögött Neal Morse és a rajongói is, hiszen márciusban jelent meg a 2015-ös MorseFest koncertfilm, pár napja érkezett a lemezboltokba a 2016-os fesztiválon felvett előadás, amelyen a Spock’s Beard legendás konceptalbumát mutatták be először élőben. Ekkora dömping után érthető, hogy a ’Songs From November’-hez hasonló, más irányú kiadvánnyal próbál kedveskedni. Csendesebb, popos, akusztikus gitáron előadott dalokat tartalmazó újdonságot készített. A ’Life & Times’ címmel érkező kiadvány 2018. február 16-án lát napvilágot CD, vinyl lemez és digitális formátumban egyaránt. Lentebb már a borítót is megismerhetjük.

Neal egy néhány gondolatot is küldött azzal kapcsolatban, hogy mire számíthatunk: „Sokszor mentem át kemény dolgokon életem során, de ezeket mára sikerült a megfelelő helyre raknom magamban. Ezek az érzések néhány dalomban megtalálhatóak, de a többsége viszont akusztikus, dalközpontú szerzemények, amelyeket a 'Road Called Home' turnén írtam a világ számos pontján. Néhányat azok a helyek ihlettek, ahol jártuk, vagy amit meglátogattunk, a többit viszont a családommal töltött idő inspirálta.”