fbpx

Eltemették Chester Benningtont

írta TAZ | 2017.07.31.

Szombaton, kaliforniai otthonához közel örök nyugalomra helyezték Chester Benningtont. A Linkin Park énekese július 20-án, önkezével vetett véget életének.

Július 29-én a kaliforniai Palos Verdesben eltemették Chester Benningtont. A ceremónián részt vett több száz ember között családtagok, barátok és zenésztársai búcsúztatták az énekest beszédekkel és zenei produkciókkal.

Pár napja Chester özvegye, Talinda Bennington így búcsúzott férjétől a közösségi médián keresztül: „Egy hete elveszítettem lelki társamat, a gyermekeim pedig a hősüket, az Édesapjukat. Mesébe illő életünk volt, ami átváltott valami beteg Shakespeare-i tragédiává. Hogyan tovább? Hogyan állítsam helyre összetört lelkemet? Az egyetlen válasz az, hogy felnevelem a gyermekeinket minden szeretetemmel, ami maradt. Szeretném tudatni a közösségemmel és a rajongókkal világszerte, hogy érezzük a felőlük érkező szeretetet és fájdalmat. A gyermekeim nagyon fiatalok ahhoz, hogy elveszítsék az apukájukat. Tudom, hogy mindannyian segítetek életben tartani az emlékét. Ő egy fényes, szerető lélek volt, angyali hanggal. És most fájdalom nélkül énekli dalait mindannyiunk szívében. Isten áldása legyen mindannyiunkkal, és ez segítsen egymás felé fordulni a fájdalomban. Chester is azt akarta volna, hogy így tegyünk. Nyugodj békében, szerelmem.”

Egykori zenésztársáról és a rajongók szeretetéről a Linkin Park basszusgitárosa, Dave Phoenix Farrell így írt a Twitteren: „Egyértelmű, hogy az elmúlt hét hihetetlenül nehéz volt, azonban a barátok és a világ minden tájáról érkező szeretet egyszerűen hihetetlen. Bárcsak egyenként is meg tudnám köszönni nektek ezt a szeretetet és támogatást. Chester örökségének nagy része az emlékeinkben marad, amit a szívünkbe zárunk. Ő egy lelkes, játékos apa, becsületes és szenvedélyes zenész, valamint hűséges barát volt.”

Chester Bennington július 20-án hunyt el 41 éves korában, Palos Verdes-i otthonában. A rendőrségi jelentések szerint öngyilkos lett, az idegenkezűség lehetőségét teljes mértékben kizárták a hatóságok. A toxikológiai vizsgálatokra még várni kell, azonban a TMZ nevű bulvárlap szerint drogot nem, viszont egy fél üveg alkoholt találtak az énekes holttestének közelében.

Legutóbbi hozzászólások