Michael Schenker Fest – Nagy bejelentés

írta CsiGabiGa | 2017.06.29.

Michael Schenker napok óta lebegtette a Pofakönyvben, hogy nagy bejelentés várható. De ekkorára mi sem számítottunk!

A gitáros 2016-ban elindított Michael Schenker Fest formációja – melyben három egykori MSG-énekes is szerepel – egyre sikeresebb. A tavalyi Sweden Rock Festivalra összeállt alkalmi társulás koncertje olyan visszhangot kavart, hogy egyre-másra érkeznek a felkérések, a tavalyi japán turné egyik állomását fel is vették, mely idén jelent meg az InAkustik kiadónál 2 CD, DVD, 2 CD + DVD és Blu-ray formában. Idén tovább folytatódott a sikertörténet, európai koncertekkel van tele a naptáruk (sajnos hozzánk legközelebb csak Offenbachban és a balingeni Bang Your Head!!! fesztiválon lépnek fel), most pedig bejelentették, hogy leszerződtek a Nuclear Blast kiadóhoz, akikkel alá is írtak egy stúdiólemez-szerződést. A felvételeket még idén elkezdik Michael Voss producer irányításával, és várhatóan 2018 tavaszán jelenik majd meg a különleges album. (Utoljára a 2006-os 'Tales Of Rock 'n Roll' albumon szerepeltek együtt az énekesek, de ott csak egy-egy dalnyi lehetőséget kaptak az akkori frontember, Jari Tiura mellett.)

További érdekesség, hogy az utóbbi két évben mellőzőtt Doogie White, aki a Michael Schenker's Temple Of Rock énekese volt, negyedikként csatlakozik a Gary Barden / Graham Bonnet / Robin McAuley hármashoz, a stúdiólemezen és a 2018-as amerikai turnén egyaránt.

Ezzel a legújabb leigazolással régi nagy álma teljesült a német kiadó tulajdonosának, Markus Staigernek, aki Michael Schenker zenéjén nőtt fel Donzdorfban, és egyike a gitáros legnagyobb rajongóinak. „Büszke vagyok rá, hogy együtt dolgozhatok a legnagyobb gitáristennel, Michael Schenkerrel! – mondta Markus. – Mindig bálványoztam őt, és miatta kezdtem el gitározni 13 évesen. De persze tehetségtelen voltam ezen a területen, így abbahagytam és úgy döntöttem, inkább csinálok egy lemezkiadót helyette. Ez egy nagy nap, és épp olyan boldog vagyok, mint amikor legelső alkalommal hallgattam a 'Lovedrive' és a 'Michael Schenker Group' albumokat. Köszönöm!”