Szabadtéri próba az arénás bulira: Tankcsapda – Barba Negra Track, 2017.04.05.

írta savafan | 2017.04.07.

A Tankcsapda szeret különleges dolgokat csinálni, és ezeket többnyire elsőként lépi meg idehaza. Most is egy ilyenre készülnek: magyar zenekar még nem adott koncertet körszínpadon, pláne nem az Arénában. Április 28-án pénteken ez is megvalósul, különleges, egyedi műsor szemtanúi lehetnek a Papp László Budapest Sportarénába kilátogatók. Ennek apropóján kaptunk meghívást a banda egyik próbájára, amire az átépítés alatt álló Barba Negra Track színpadán került sor.

Természetesen a teljes technikai arzenált nem lehetett feltenni a Track deszkáira, de így is belekukkanthattunk, mi várható azon a bizonyos pénteki napon. A színpad közepére helyezett dobemelvény mini forgószínpadként fog funkcionálni, így nem kell senkinek attól félnie, hogy Fejes Tomi valakinek háttal fogja végigdobolni a koncertet.

A próbán előadott 3 szám alatt is többször megfordították a dobcuccot tartó szerkezetet, miközben Sidi és Lukács Laci folyamatosan helyüket változtatva énekeltek, a Track színpadára kihelyezett 8 (!) mikrofonállvány mindegyikét kihasználva.

Néha furcsa volt látni, amint a „semmibe” énekel, de az egyik állványnál éppen saját arcképével találta magát szembe: legalább személyesen ismerte a közönséget. A tagok elmondása alapján ez a folyamatos mozgás lesz jellemző az egész előadásra, itthon ritkán látható látványvilággal. A minikoncert után a zenekar megosztott velünk pár érdekességet az arénás bulit illetően.

A körszínpadnak köszönhetően az Arénában megvalósítható legnagyobb méretű küzdőteret hozzák létre, a terem minden pontjáról egyaránt jól látható lesz a koncert. Sidi megemlítette, hogy a pirotechnika már egybeforrt a zenekarral, szeretik is alkalmazni a lángokat, de most a megszokott mennyiség többszörösét tervezik felhasználni. Természetesen semmilyen vendégelőadó nem lesz a koncerten, Laci szerint nincs rászorulva a zenekar, hogy a bulit feldobja valamilyen vendéggel, bőven elegen lesznek ők hárman is.

A távolabb ülőknek is kedveskedik a zenekar, több kivetítőt is használnak majd a koncert alatt, elmondásuk szerint annyira közel próbálják vinni a bulit a közönséghez, hogy szinte a tagok orrszőrzetét is látják majd a képen. Az eseményt természetesen több kamerával rögzítik, aminek egy zanzásított változata látható lesz majd az egyik tévécsatornán, de a későbbiekben várhatóan megjelenik majd valamilyen kézzel fogható verzióban is.

A banda kb. két évvel ezelőtt kezdett el agyalni ezen az arénás bulin. Ugyan az Arénában már többször játszottak, de igazi önálló koncertet most adnak először, ezt szerették volna emlékezetessé tenni. A technikai nehézségek kiküszöbölésén még dolgoznak, mert nem egyszerű megvalósítani a tervezett dolgokat, de látványban és élményben kimagaslót tervez a zenekar, hogy a rajongóknak ez egy egyedi és megismételhetetlen alkalom legyen.

A programban lesz két előzenekar is, a német Reload, illetve a feldolgozás lemezen is szereplő Pennhurst. A próbán találkozhattunk először a csapat újabb termékével: a Tankcsapda-sör már kapható volt a boltokban, de hamarosan az üzletek polcaira kerülnek a Tankcsapda-energiaitalok is.

Tankcsapda, Reload, Pennhurst
Papp László Budapest Sportaréna, 2017.04.28. 20.00 (Kapunyitás 18.00)
Jegyárak: 7990 – 12900 Ft
További információk az esemény Facebook-oldalán.

Legutóbbi hozzászólások