Metallica – Lars Ulrich a jövőt találgatta

írta Bigfoot | 2016.12.11.

A zenekar dobosa hamarosan betölti ötvenharmadik életévét, ennek apropójából feltették neki a kérdést, meddig lesz még aktív a zenekar.

„Erre nincs válasz.  Mentális, kreatív, esztétikai és lelki értelemben akár száz évig is bírjuk, de hogy fizikailag mennyire, az egy másik kérdés. A múltkor elmentem a Desert Trip Fesztiválra (fellépett a Rolling Stones, Bob Dylan, Paul McCartney, Roger Waters, a The Who és Neil Young), az ott fellépők mind a hetvenes éveikben járnak. Nem én vettem észre, nekem is mondták, hogy csak egyikük játszott az eredeti dobossal, a többieknél húszas-harmincas fickókat alkalmaztak. Ez jelent valamit, nem? Képesek leszünk-e eljátszani a Fight Fire With Fire-t, a Batteryt vagy a Master Of Puppetset a hatvanas vagy a hetvenes éveinkben? Nos, ez a dolog homályos. De az éremnek van még egy oldala: vajon hozzuk-e az energiát, a hozzáállást akkor is, amit ezek a dalok megkövetelnek? Fogalmam sincs. Remélem, lesz bennünk annyi tisztesség, ha a dolog nem működik, emelt fővel le tudunk lépni a színpadról.

De most jól vagyunk, az utóbbi években a legjobb koncertjeinket produkáltuk, szóval még maradt energia a telepekben. Hogy ez hogy alakul a hetvenes éveinkben, meglátjuk. Azt mondtam apámnak hálaadáskor: Én most öt évvel idősebb vagyok, mint te, amikor azt gondoltam rólad, hogy öreg vagy.”