"Ne változzatok meg, hallgassatok sok rockzenét": Villáminterjú Raczkó Balázzsal, a SnakeHeart frontemberével

írta Hard Rock Magazin | 2013.10.02.

2013. november 2-án egyetlen buli erejéig összáll a SnakeHeart, hogy három évvel a feloszlás után újra felcsendüljenek a jól ismert SH-nóták. A koncert a Barba Negra Music Clubban kerül megrendezésre, két vendégzenekar, a Flúg és a Cherokee, valamint két sztárvendég, Abaházi Csaba és Csarnoki Antal társaságában. Ezen apropóból beszélgettünk Raczkó Balázzsal, a zenekar frontemberével.

Hard Rock Magazin: Meglepetésként ért a hír mindenkit, hogy újra SnakeHeart koncert lesz Budapesten. Nektek mi volt az első gondolatotok/érzésetek, mikor a buli realizálódott?

Raczkó Balázs: Az első pillanatban minket is meglepetésként ért, amikor meg lett az időpont, és bevillant az agyunkba a „most már biztos” gondolat. Biztos a fiúk közül valaki volt ezzel máshogy is, én személy szerint nem gondoltam, hogy egyhamar lesz hasonló megmozdulás, főleg ilyen egyetértésben. Szerintem mindegyikünk örül egy kis nosztalgiának a mi szeretett közönségünkkel.

HRM: Három év nagy idő, főleg a zenei bizniszben. Trendek jönnek-mennek, új „sztároktól” hangos a média. Mennyire követtétek nyomon ezeket a változásokat?

RB: A csapatból többen is aktív zenészek az elválás óta is. Nem gondolom, hogy kiesett volna bárki a rockéletből. A „trendi sztárokat”, meg a miért és kitől hangos a média, inkább nem véleményezném. Kis hazánkban igen érdekesen látják az ezekhez tartozó fogalmakat, nem nagyon tudnék szomorúság nélkül hozzászólni.

HRM: Sok banda alakul újra, szervez egy vagy akár több koncertet is. Mindegyiknél más a motiváció és mindegyiknél más a végeredmény. Mi fog történni, ha a november 2-i buli a legmerészebb álmaitokat is túl fogja szárnyalni? Elgondolkodtok a folytatáson?

RB: Ahogy mondod, mindenkinél más a végeredmény. Nem tervezünk semmit sem előre ezen a téren. Szeretnénk jól megcsinálni ezt az estét, tovább egyelőre nem gondolkodunk. Azt, hogy mit hoz a jövő, még mi sem tudjuk. Nagyon kevés esélyt látok a teljes újrakezdésre, de aminek meg kell történni, az meg is szokott... ahogy ez a buli is mutatja.

HRM: Alkotó művészek vagytok. Fejben vannak új dalok/ötletek?

RB: Azt gondolom, hogy ez a része nem hal ki egy emberből. Lehetsz aktív vagy inaktív muzsikus, mindig motoszkál a fejedben valami téma, dallam, mondanivaló. Természetesen ez a mi esetünkben sincsen másként. Vannak ötleteink, és vannak a csapatban olyanok, akik meg is tudják valósítani őket, de jelenleg nem a SnakeHeart zászlaja alatt.

HRM: Mit lehet tudni a műsortervről? Vannak vendégek, vendégzenekarok, kivel milyen produkcióra készültök?

RB: Annyit árulhatok el, hogy egy nagyjából 2 órás előadásra számíthat a nagyérdemű, vendégekkel és meglepetésekkel fűszerezve. Az, hogy pontosan mit is várhatunk a vendégektől a kisugárzásuk és profizmusuk mellett, hadd ne fedjem fel előre. Legyen meglepetés mindenkinek.

HRM: Mi alapján válogattátok össze a repertoárt? Gondolom a nagy közönségkedvencek majd elhangzanak?

RB: Igen, igyekeztünk minden közönségkedvencet belepakolni a zsákba, bár volt egy-kettő, ami már nem fért bele az estébe, de ez minden alkalommal így van. Írtunk jó néhány dalt az SH pályafutása alatt, így sokat érveltünk és töprengtünk a műsoron. Persze mi is maximálisan szeretnénk magunkat jól érezni, tehát azok a dalok nyertek, amiket mi is kiemelten kedvelünk.

HRM: Mit üzentek a Hard Rock Magazin olvasóinak?

RB: Azon kívül, hogy természetesen nagy szeretettel várjuk őket november 2-án, csak annyit, hogy ne változzanak meg, hallgassanak sok rockzenét. Hisz tudjuk, hogy az mindig erőt és tiszta érzelmeket fakaszt bennünk, és elviselhetőbbé teszi a szürke hétköznapokat... (nevet)

Készítette: Boltsek Andrea