"Mi vagyunk a...": SenoR

írta Hard Rock Magazin | 2013.02.21.

Rovatunk hasábjain ezúttal egy 28 éves múltra visszatekintő zenekar, a Senor mutatkozik be...

 

 

A zenekar megalakulása 1985-re tehető. Három karcagi jó barát a zenei általános iskola elvégzése után rögtön zenekart alakított, és feldolgozásokat játszott. Nagyon lelkesek voltak, s rövid idő elteltével úgy döntöttek, hogy egy rockzenét játszó csapatot alakítanak. Mátyus Sándor gitáros, Perge Tibor basszusgitáros-énekes, Balogh József dobos felálláshoz csatlakozott Perge Attila gitáros és Bodnár Zoltán énekes. A próbák során felcserélődtek a szerepek: a basszusgitáros szerepét Bodnár Zoli vállalta el.

1985-től 1992-ig ebben a felállásban működött a zenekar. Csak a katonai szolgálat ideje alatt játszott náluk Szatmári Péter a basszusgitáros poszton.  A dalok jöttek egymás után, az amatőr zenekarok akkori csodálatos éveit élték meg. A SenoR zenekar a környezetében gyorsan népszerű lett, mert a kisvárosban úttörő módon elsőként játszanak saját dalokat koncertjeiken, a helyi fiatalok ezt pedig nagyra értékelték. Hamar kialakult a szerzőpáros a csapatban Mátyus Sándor és Perge Tibor személyében, ami kiegészült a csapat minden tagjának kreatív ötleteivel.

 
A zenekar megjárta a lépcsőket, és évről-évre több lehetőséghez jutott, önállóan, illetve felléptek olyan nagy csapatok élőzenekaraként is, mint a Lord, a Bikini, az Ossian. Az akkori tehetségkutató versenyeken (többek közt a Ki-Mit-Tud-on) jó helyezést értek el, így aztán egyre ismertebbek lettek, és már nem kizárólag Szolnok megyében játszottak.

A csapatnak sokat segített Körmendi Lajos író, és Kocsis Nándor, az Ifi klub akkori vezetője is. Sajnos azonban az idő tájt követték egymást a sorkatonai szolgálatok; ez igencsak megnehezítette a zenekar munkáját. Először Bodnár Zoltán, fél év múlva Perge Tibor és Mátyus Sándor vonult be egyszerre az ország különböző pontjaira. Azután pedig a többiek sorban. Akkoriban jutott el egy kazettájuk pár dallal Nagy Feróhoz, aki meghívta a zenekart az akkoriban nagy népszerűségnek örvendő Garázs című rockzenei rádió műsorába.

A műsor ugyan segítette a zenekart, ám a katonaság miatt nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem tudtak eleget tenni a felkéréseknek. Ez az időszak eltartott 1988-tól 1991-ig. Miután aztán leszereltek, újra nagy erővel készültek a koncertekre. Ám azzal szembesültek, hogy a ’90-es évek elején már más viszonyok uralkodnak, amelynek ők már nem tudtak, és talán nem is akartak megfelelni. Megtört a lendület és közösen úgy döntöttek, hogy egy koncerten elbúcsúznak a karcagi közönségtől.

Majd eltelt 20 év. 2010 januárjában újra találkoztak a régi SenoR tagjai, és egymás örömére gyakorolták a korai dalokat. Mátyus Sándor kivételével mindenki civil pályán dolgozott, így szükség volt másfél év felkészülésre ahhoz, hogy 2011 júniusában újra megszólaljanak a régi dalok, megtoldva néhány új nótával. Ezt követően nagy sikerrel adtak koncertet a Lorddal közösen.

2011 óta új felállásban játszik a zenekar. A régi tagok közül nem mindenki tudta vállalni a közös munkát hosszútávon. Pár koncert után a szólógitáros-poszton változás történt: Mátyus Sándor helyére Marosvölgyi Csaba érkezett. A tagság tehát így mutat: Perge Tibor énekes, Perge Attila ritmusgitáros; basszusgitáron a fiatalon elhunyt Bodnár Zoltán helyén újra Szatmári Péter játszik, D. Nagy Ágnes és Megyeri László billentyűsök, a doboknál pedig egy fiatal tehetség, Raj Ferenc ül.

Sikerült megfordulni már fesztiválokon, budapesti illetve vidéki klubokban önállóan és vendégként. Ezenkívül 2011-ben és 2012-ben megjelent két szerzői kiadású CD-jük régi és új szerzeményekkel. A dalok egyébként megtalálhatóak a világhálón, úgymint a Facebookra meg a YouTube-ra feltöltve, ám készül már a www.senorzenekar.hu honlap is. „Minden felkérést szívesen fogadunk” – áll a bemutatkozó levelükben.

Legutóbbi hozzászólások