Mi vagyunk a...: FatCat

írta Hard Rock Magazin | 2012.02.11.

Ezúttal egy ígéretes blues-rock négyest mutatunk be, akik az itthoni fellépések mellett a bécsi színtér meghódításába is belefogtak…

A zenekart a Czibolya testvérek alapították 2010-ben. A formáció sűrű tagcseréin túl a FatCat által képviselt műfaj is jelentősen változott a kezdeti állapotokhoz képest, a külföldi sajtó idén már a "psychedelic blues rock" jelzővel illette a zenéjüket. Saját elmondásuk szerint is jelentős mértékben tekintik ideálnak a 60'as évek végi 70'es évek eleji blues-rock irányzatokat, ám igyekeznek újítani, mind az előadásmódot, mind pedig a rájuk jellemző enyhe műfajfúziót illetőleg.
A formáció az elmúlt két évben számtalan színpadon megfordult már. Visszatérő fellépői olyan nívós budapesti kluboknak, mint a Gödör Klub vagy az A38 hajó, illetve volt és van szerencséjük  a szakma több ismert és elismert zenészével és zenekarával is együtt zenélni.  Az utóbbi időszakban főként Ausztriában koncerteznek, Bécsben havi szinten lépnek fel, végigjátszva a város legkülönfélébb klubjait."

Jelenlegi felállás:
Czibolya Tamás - gitár
Czibolya Péter - basszusgitár
Kőszegi Zsolt - ének
Sályik András – dod

Elérhetőségek:
Hivatalos oldal: http://www.fatcatband.net
Facebook oldal: http://www.facebook.com/fatcatband

Legutóbbi hozzászólások