Metalring - The gathering: Home

írta garael | 2006.04.02.Ilyen még "Ringes" pályafutásom alatt nem fordult velem elő. A Gathering albumát hallgatva délután négy órakor a harmadik nóta közben elaludtam. Semmi kifogásom a "relaxációs rock" ellen, mert az ilyen tí­pusú elszállós, meditációs muzsikát is lehet magas szinten játszani. De ez a lemez számomra semmire sem jó. Unalmas ritmusok, unalmas dallamok, unalmas hangszerelés. Tömény borzalom!


A The Gathering a Nighttime Birds után számomra megszűnt létezni. Az elszállós, latymatag zene taszí­tólag hatott. A holland banda új albuma, a Home valamivel közérthetőbb, mint az eddigiek, mondhatni dalközpontúbb. Az enyhe gótikus popzene, egy kis Cranberries hangulatú énekkel továbbra sem borzolja meg se jó se rossz értelemben az idegeimet. Aki alvásgondokkal küszködik, ezt hallgassa.


Igazából sosem volt nagy kedvencem a Gathering.Ilyen szempontból elsőre meglepett a lemez,
mert nagyon kellemes hallgatnivalónak tűnt,de az 5-6. szám környékén már megint elkezdett
idegesí­teni. A 6. szám számomra tipikus vontatott Gathering feelinget hozott, később pedig
erőteljesen Dido alakja jelent meg előttem. Elsőre azt hittem, jó ez a
lemez, de sajnos nem győzött meg.Summa summarum: Ezzel a lemezzel sem szerettem
meg a Gateringet. 🙁


A lemezen hallott zenei irányvonal már kí­vül esik azon a körön, amit ortodox hard rock fan-ként még be tudok fogadni. Lehet, hogy a maga nemében jó zene ez, de hard rock és metáléknál ez biza egy nagy, seggbe rúgásos vereség.


"Nem rossz, de nagyon messze vannak már bármilyen rocktól ... Ez már
pop, abból is az unalmasabb - Anekke nélkül pedig egyszerűen nem is
léteznének...


Mi történt ezzel a versenyzővel? Nem ide készült? Hú mekkora pofon, azt a mindenit! Á, ez kész, le kell léptetni! Szegény! Talán kár volt annyit kihagyni, vagy várni kellett volna még? Nagyon nagy vereség!


A heavy metal/hard rock zene alapvetően maszkulin műfaj, és a gyengébb nem frontemberesedési törekvései ellenére azért ez í­gy is marad. Üdí­tő szí­nfoltként azért sok esetben el tudom fogadni,sőt még szeretem is, ha jányok danolnak (csak gitárt ne ragadjanak) (ezt a macsó szöveget, inkább fogjanak fakanalat:D a szerk.)!!!, de a Gathering új,kí­sérletezős, elszállós zenéje, a kétségbevonhatatlan értékeivel együtt, nem igazán jött be.
De azért, éljenek a nők!!!


A gathering nevű versenyző annak idején a fémistállók mélyéből felkapaszkodva szerzett magának hí­rnevet, azóta azonban odalett minden keménység, boksz helyett pedig úgy viselkedett, mint Moldova György túlművelt bokszolója, aki a ringköteleket felhasználva kelta dallamokat pengetett ökölví­vás helyett. Így nem lehet meccset nyerni, ez bizony kiütéses vereség!