Az ex-Arch Enemy, jelenlegi Dark Tranquillity gitáros, Chris Amott ’Electric Twilight’ címmel a napokban egy synthwave stílusú albummal jelentkezett.

Chris Amott

Chris a következőket mondta az albummal kapcsolatban: „Néhány éve dolgozom ezen a projekten és nagyszerű érzéssel tölt el, hogy végül sikerült megjelennie. A felvételek legnagyobb részét a saját stúdiómban készítettem New York Cityben, de készültek felvételek Svédországban is. Minden hangszeren én játszom és az éneksávokat is magamra vállaltam. Három dalt közösen írtunk bátyámmal [Michael Amott, Arch Enemy], melyek az Agenda, Symphony Of Home és a Stellar Paths címet kapták.”

A ’Electric Twilight’ keverését és maszterelését Hans Olsson Brookes készítette a Svenska Grammonfonstudion stúdió falai között. Az album elérhető a népszerűbb streaming oldalakon (Apple Music, Spotify stb.) valamint megvásárolható a gitáros Bandcamp-oldalán és az iTuneson is.

Chris 2012-ben távozott az Arch Enemyből hogy teljes mértékig szólókarrierjére tudjon koncentrálni. Abban az időben így nyilatkozott: „Továbbra is nagyon aktív maradok a zenei életben és igyekszem mindenféle stílusban dolgozni, ami persze nem zárja ki a metalt sem.

Megosztás