Két hét múlva jelenik meg az ausztrál progresszív metal csapat ötödik stúdióalbuma, amelyről a harmadik önálló dal is felkerült a YouTube-ra.

Caligula’s Horse

Caligula’s Horse új lemezének produceri feladatait a csapat tagja, Sam Vallen látta el, a keverésért pedig Jens Bogren (Opeth, Devin Townsend Project, Leprous) felelt. A zenekar elmondása szerint a ’Rise Radiant’ műveit nagy odafigyeléssel készítették, mely naprakész művészi kifejezésként értelmezhető. A ’Rise Radiant‘ az emberi lét megtapasztalásának kompromisszummentes kutatása, élénk zenei színekbe öltöztetve. Ez a történet nyolc dalon keresztül lesz hallható, mely digipackes CD-n, gatefold borítóval ellátott dupla LP/CD és digitális változatokban lesz elérhető az InsideOut Music segítségével. A fizikai formátumokon két bónusz is helyet kap, az első egy Split Enz-feldolgozás, a Message To My Girl, a másik pedig egy Peter Gabriel mű, a Don’t Give Up. Utóbbiban Lynsey Ward (Exploring Birdsong) vendégeskedik.

A népszerűsítő kampány alatt korábban a The Tempest és a Slow Violence című dalokat ismerhettük meg, az aktuális friss pedig a Valkyrie. A csapat gitárosa így mesélt a lemezről: „A ’Rise Radiant’ egy olyan album, melyen közel egy évtizede dolgozunk, bepillantást enged mindabba, amit szeretünk a Caligula’s Horse-ban: a változatosságot, a vadságot, a személyes gondolatainkat, a határaink feszegetését, és most mindezt sikerült úgy ötvözni, ahogy eddig még sosem. Soha nem voltunk még ennyire eltökéltek, inspiráltak és elszántak, hogy egy ilyen művet alkossunk. Elképesztően büszkék vagyunk a ’Rise Radiant’-ra, alig várjuk, hogy hallhassátok.”

Megosztás